Zijn ze echt, of toch niet…?

thumbnail_IMG_0230

Vriendschap

|Mier| Wat is vriendschap? Er zijn veel mensen met heel erg veel vrienden, maar zijn het wel echt vrienden? Ik ken mensen, goede kennissen met wel 500 vrienden…

Het mooie is altijd als je door gaat vragen, “Maar hoe kom je aan 500 vrienden en waar laat je die op een feestje?” Om het antwoord moet ik altijd wel weer lachen, al hakkelend hoor ik mensen dan zeggen “ja nou uuhhh, geen echte vrienden. Maar gewoon vrienden, je weet wel op Facebook” Voor mij zijn dat dus geen vrienden, maar kennissen. Ik kan met recht zeggen, dat ik alleen maar mensen op Facebook heb die ik persoonlijk ken of heb gekend.

Hoeveel mensen hebben “vrienden”die ze niet eens kennen, misschien hebben ze zelfs nog nooit van deze mensen gehoord. Nee dat wil ik niet. Iedereen die op Facebook bevriend is met mij ken ik ook persoonlijk, of heb ik ooit gekend. Met iedere “vriend” heb ik ooit persoonlijk contact gehad, soms via sport of oud klasgenoten.

Vriendschap is voor mij, een persoonlijke band tussen mensen die elkaar leuk en aardig vinden. Maar misschien nog wel het belangrijkst, vertrouwen!’

Veel vrienden heb ik gehad, buiten de social media om. Maar veel van deze vrienden ben ik om wat voor reden dan ook uit het oog verloren. Misschien door studie of verhuizen naar een andere plaats, deze vriendschappen zijn uiteindelijk doodgebloed.  Soms zie ik deze mensen nog, dan is het nog steeds leuk en gezellig. Maar op de één of andere manier is het niet voldoende om het weer op te pakken en te onderhouden

Een handje vol ECHTE vrienden

Tegenwoordig heb ik nog maar een handje vol echte vrienden. Dit zijn mensen waarvan ik weet, dat ze er altijd voor mij zullen zijn en visa versa. Mensen waar ik altijd open en eerlijk tegen kan zijn, zonder dat ik bang ben dat zij mijn vertrouwen beschamen.

Een aantal van mijn beste vrienden wonen niet hier in de buurt. De ene woont op dik twee uur rijden, afspreken is vaak lastig door drukte, kinderen en werk. Maar toch lukt het ons, om elkaar zo af en toe te zien. En als we elkaar dan zien is het altijd goed, het is alsof we elkaar gister nog hebben gesproken.

Weer een ander woont in the USA, haar heb ik een paar weken terug nog gezien. Maar onlangs is ook een zeer goed bevriend stel vertrokken naar the US. Beide zijn ze voor werk die kant op vertrokken. Missen doe ik ze wel, maar gelukkig is er facetime en spreken we elkaar zo nu en dan nog. Helaas is ook dit niet altijd even makkelijk door drukte van beide kanten en een tijdsverschil. Ook hier geldt, als we elkaar zien is het goed en is het alsof ze nooit weg is geweest.

Natuurlijk wonen er ook een paar vrienden dichter bij huis, zelfs hier in het dorp. Nou zou je zeggen “dat is makkelijk, die zie je vast veel vaker” Helaas, van mij mag het nog wel meer. Maar volgens mij heeft iedereen met echte vrienden hier wel last van. Gelukkig weten wij van elkaar dat het altijd goed is en goed zit. En als er echt iets is, wij er altijd voor elkaar zullen zijn. Want storingen gaan altijd voor!

If you have nothing, but a true friend.

Believe me, you are rich.

 

1723070358284215130816

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *