Wie wat bewaart…

viva la mam

Die heeft wat

|Nouhk| Lekker cliché he? We wisten niet dat er nog een kindje zou komen. Drie leek ons altijd een mooi getal. Maar je krijgt niet altijd wat je wil. En dat was ook goed. Met twee geweldige kinderen voelde het nooit als een groot gemis. Een groot gezin met drie zou vreselijk leuk zijn. Maar als de gedroomde derde er niet zou komen dan was het ook goed. Wel bewaarde ik altijd een doos met kleding waar ik geen afstand van kon doen… Ook toen we het huis flink opschoonde toen we naar Australië verhuisden deed ik geen afstand van de doos. Yo was drie, Ley was vijf. Het gedroomde kind was er nog niet en om eerlijk te zijn dacht ik ook niet dat hij ooit zou komen. Maar de doos zette ik in zijn geheel op zolder bij mijn schoonouders. Je weet maar nooit. Na anderhalf jaar kwamen we weer terug en zo ook de doos. Ik zette hem hier thuis weer weg. Ik kon afscheid nemen van het idee van een derde kind maar niet van de doos. Totaal onverwacht bleek ik zwanger. Hij zou toch komen! Het kind waar ik in gedachten altijd een plekje voor maakte aan de grote keukentafel, het kind waar ik een doosje kleding voor had bewaard. Jongenskleding. Geen meisjeskleding gek genoeg. De baby in mijn buik bleek ook een jongen te zijn. Zijn doos stond klaar. Mutsjes, pakjes en een winterjas. Allemaal kledingstukken waar ik fijne herinneringen aan had van toen Yo klein was. Kleding waarvan ik had gehoopt er ooit nog een mensje van mij in te zien wandelen. In oktober 2016 werd hij geboren en pakte ik de doos uit. Hij is ietsje kleiner dan dat Yo was. Wat maakt dat de kleding in de doos perfect past bij de seizoenen. Yo is van begin september. En zo was het dat de winterjas die ik had bewaard nu in gebruik kon worden genomen. Hij past perfect. Ik kan niet wachten tot het wat kouder gaat worden en de dreumes zie wandelen in het bos zoals ik dat Yo zag toen hij 1 was. viva la mam                                 Heb jij ook zo’n doos die op een kind wacht? Wat bewaarde jij? 1563429117544015130816

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *