Werk in uitvoering

verbouwing

Druk, druk, druk

|Mier| Het is pas twee maanden geleden dat wij de sleutel kregen van ons nieuwe huis. Sinds zes weken wonen wij hier, maar voor mijn gevoel wonen wij hier al veel langer. Alles voelt zo vertrouwd.

Alle dozen zijn uitgepakt en de meeste spullen hebben al een eigen plekje. Zoals jullie in eerdere blogs hebben kunnen lezen is er veel verkocht, naar de kringloop of gewoon weggegooid. De spullen waar wij al een tijdje niet meer naar omkeken zijn niet meer.

Het mooie van spullen weg doen en flink opruimen is, dat je ook weer eens wat nieuws kan kopen. En als er iets is wat ik heel goed kan is het iets nieuws kopen. Beneden is alles redelijk naar mijn zin, koop ik nieuwe planten en potten naar hartenlust en zo links en rechts nog wat andere accessoires. Heerlijk vind ik dat.

Helaas laat het voorjaar nog even op zich wachten, maar ik kan niet wachten om de tuin gezellig te maken met veel kleur. Alleen die groene vingers ontbreken, maar dat komt vast wel goed.

Het project waar ik mij nu op gestort heb is onze nieuwe slaapkamer, daar wordt terwijl ik dit schrijf druk gewerkt. Boren, zagen, hameren en heel soms een kleine #$%* komen er uit de ruimte die straks onze slaapkamer wordt, maar wat wordt het mooi.

Iedere avond voor het slapen gaan staan wij samen in de nieuwbouw, te sparren naar de beste ideeën. Omdat dit een kale lege ruimte was, konden wij alle kanten op qua indeling en alles tot in het kleinste detail verzinnen, tot aan de stopcontacten aan toe. Alles doen wij zelf, dat wil zeggen, Gerrit doet alles zelf. Speciaal voor de nieuwsgierige hier alvast een voor en een work in progress foto.

verbouwing 2 vverbouwing

Help mijn man is klusser

De garage staat vol met planken en platen, aan het plafon in de garage is een hele stellage getimmerd om nog meer planken aan op te kunnen hangen. Ik zie Gerrit nog de oprit opkomen met een mega kar vol hout. Bij die enen kar is het niet gebleven, er kwam nog veel meer bij. Dat is dan ook niet raar, want er moet niet alleen een slaapkamer inde nieuwbouw komen. Ook de nieuwe badkamer moet in deze ruimte gerealiseerd worden.

Iedereen, echt iedereen die de ambitieuze plannen hoort zegt het zelfde ‘oohh, is het een geval van help mijn man is klusser’. Nou lieve mensen, ik kan jullie verzekeren dat dat echt niet het geval is. Ik wist serieus niet dat je ook netjes kan klussen. In mijn wereld gaat klussen gepaard met veel stof en rotzooi, maar niks is minder waar. Iedere avond wordt er na het eten, nog even druk geklust en wordt alles na die tijd weer keurig netjes aangeveegd en gaat er zelfs een stofzuiger doorheen. Hallelujah, het kan dus echt, rotzooi vrij klussen. Dus nee, hier in dit huis zijn er geen ‘help mijn man is klusser’ praktijken.

Als de slaapkamer ‘klaar’ is ben ik weer aan de beurt, met de kwast en gaat Gerrit beginnen aan de badkamer. Ik ben nog niet helemaal uit de kleur die ik op de muur moet smeren, maar dat komt vast goed. Ideeën een suggesties zijn altijd welkom. Het eind resultaat zal ik jullie, als alles klaar is natuurlijk via een blogje laten zien.

1723070358284215130816

 

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *