Welkom Ukkepuk

smilies-bank-sit-rest-160739

Huisje boompje beestje

|Mier| Zoals jullie wellicht weten, zijn wij onlangs trotse eigenaren van een nieuwe woning geworden. Het bleef echter niet alleen bij een woning, er was nog een bijkomstigheid!

Na de eerste bezichtiging van een woning krijg je normaal gesproken een brochure mee naar huis. In die brochure zit vaak een lijst van dingen die je over zou kunnen nemen. Denk aan gordijnen, lampen en nog meer spul.

Ook wij kregen na de eerste bezichtiging zo’n brochure mee naar huis, maar in deze brochure zat tot onze grote verbazing geen lijst met spullen voor eventuele overname. Alles bleef achter, beter dacht ik nog. Er waren best spullen waar ik geld voor over had gehad, maar dit geld kon ik nu in andere dingen investeren.

Toen de koop helemaal rond was, zijn wij met de kinderen naar het huis gaan kijken. Zij hadden de woning nog niet gezien en waren natuurlijk enorm nieuwsgierig. Éénmaal aangekomen bij de woning, liep er een hele gezellige lieve rood/witte kat in de tuin. Al vrij snel kwam het dier aangelopen en begon een charmeoffensief. Direct kreeg iedereen een kopje tegen de benen en de kinderen begonnen meteen het dier te aaien.

cat

Na de bezichtiging met de kids, kwam voor de zoveelste keer de huisdieren discussie hier in huis weer op gang. De één wil een konijn, die ander een cavia of zelfs een dino. Ik als grote dierenvriend heb altijd wel iets van een huisdier gehad, maar nu had ik even geen zin in een beestje in huis.

Weer een paar weken later wilde ik de maten van de ramen weten wat het nieuwe huis. Dus eventjes langs bij de (toen nog) eigenaar van de woning. Op deze manier kon ik gericht gaan kijken naar wat ik precies voor de ramen zou willen.

Enkeltje dierenarts

Éénmaal op de oprit kwam de kat weer aangelopen. ‘Ukkie, dat is zijn naam, hij is een ex-kater van 3 jaar oud. Helaas verhuist Ukkie niet mee’, hoorde ik vanuit de tuin. Na deze opmerking vroeg ik dan toch maar waarom Ukkie, die zijn naam helemaal geen eer aandoet, niet mee ging verhuizen. ‘De woning is te klein en Ukkie is een echte buiten kat, die voornamelijk in de garage woont. Mijn nieuwe woning heeft helaas geen garage en naar buiten word ook lastig’, vertelde de man. Lang verhaal kort… er was geen plek meer voor de kat. De verkoper van het huis vertelde daarna dat Ukkie waarschijnlijk naar het asiel zou gaan of zelfs een enkeltje naar de dierenarts.

‘Dat meen je niet!’, dacht ik  en gelukkig was ik niet de enige die dit dacht. Onderweg naar huis hebben wij daarom ook besloten om Ukkie met de woning over te nemen. Zo kan hij in zijn oude vertrouwde omgeving blijven en onderdeel uit te gaan maken van ons samengestelde gezin. Thuis aangekomen hebben wij de kinderen van ons besluit verteld en zij sprongen een gat in de lucht.  Al snel werd er ruzie gemaakt over de verzorging van het dier.

Lieve Ukkie, welkom in onze te gekke familie!

Almira

Misschien vind je dit ook leuk?

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *