Welke (zonne)bril past het beste bij je gezicht?

zonnebril

Zegt u het maar!

|Nad| Zoals je misschien weet werk ik in de leukste brillenwinkel van Leeuwarden, al zeg ik het zelf ๐Ÿ˜‰
In deze brillenwinkel houd ik me bezig met de (online)marketing & communicatie, maar ik sta ook in de winkel om o.a. zonnebrillen en brillen te verkopen. Een ontzettend leuke combinatie!


Vaak krijg ik de vraag ‘mevrouw, wat is nou de perfecte (zonne)bril voor mij?’. Lastig vind ik dat! Ik zie vrijwel direct wat voor gezichtsvorm iemand heeft en welke (zonne)bril daar het beste bij past qua vorm. Maar het gaat natuurlijk veel verder dan dat. Wat voor type ben je, hou je van opvallend of heb je liever een onopvallende bril, wil je kleur of een lekkere neutrale (zonne)bril en noem maar op.

Zoals je begrijpt is het dus een lastige vraag. Ik en mijn collega’s maken er wel een sport van om meteen de juiste bril voor iemand te pakken. Een klant zet vaak vervolgens nog zo’n beetje iedere bril uit de winkel op, om dan toch bij die eerste bril uit te komen. Jaja, waar je al niet blij van kunt worden ๐Ÿ˜‰

Gezichtsvormen

Het handige hoofden schema

Maar vandaag geef ik iedereen zomaar een tip als het om (zonne)brillen gaat. Kijk naar je gezichtsvorm! Ik heb vanwege mijn werk een kleine ‘handicap’. Ik kan niet normaal over straat lopen zonder te letten op brillen van mensen. De ene bril staat zo scheef als de toren van Pisa, de andere is veel te groot en de volgende heeft de verkeerde kleur. Lastig lastig! Maar als je let op de juiste vorm, dan ben je al een heel eind op weg.

Ik heb een handig schema voor je gevonden. Als je dit schema aanhoudt, dan kun je niet de mist in gaan bij het uitzoeken van een nieuwe bril.
Uiteraard kun je ook gewoon bij mij langskomen, mits je in de buurt woont. Of natuurlijk bij een andere goede opticien langs gaan… Als het goed is staan daar ook mensen die zoals wij regelmatig op cursus gaanย over kleurgebruik, gezichtsvormen en trends op het gebied van brillen!

IMG_4995Vorig jaar ging ik o.a. voor een ronde Ray-Ban. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik dit jaar ga doen… Er is zoveel leuks!

977761888593515130816 (1)

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *