Hakuna Matata, zonder kids!

IMG_8719

Freeeedommm!

|Nad| Voor sommige moeders klinkt het hemels als je het hebt over een weekendje weg zonder kids. Voor andere moeders klinkt het als een nachtmerrie. Ik wind er geen doekjes om. Me time vind ik echt heerlijk zo op z’n tijd! Er is een Engels gezegde: absence makes the heart grow fonder (vertaling: afstand versterkt de liefde). Voor mij geldt dit ook zeker.

Afleveren met handleiding

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Voor het eerst sinds de geboorte van Noor gingen we een weekendje weg. We brachten de kindjes bij de schoonouders, inclusief een uitgebreide uitleg over alle rituelen en rare dingetjes die bij ons in huis normaal zijn. Zoals ‘Na het boekje lezen, klap eens in de handjes zingen, met kriebelen in de okseltjes van Ben’. Really? Denk je nu. Eehm, ja… Ik weet het! Maar van dit ritueel afwijken kan resulteren in een behoorlijke peuter puber breakdown. Een hele handleiding met rituelen ‘just in case’ 😉

Een uur later na het afleveren van de kids, zaten we in de auto. FREEEDOM, zongen we even luidkeels en we waren op weg. Nog eventjes ging het over dingen als ‘Goh, als Ben nu in de auto zat, dan wees ik alle koeien en schapen aan in de weide en riep ik BOEH doet een koe!’. Ja echt.

Maar kort daarna gingen de gesprekken over ‘volwassen’ onderwerpen, gelukkig.

Hakuna matata!

We reden richting Scheveningen, want we gingen naar de musical de Lion IMG_8720 (1)King! En dat was echt zo ontzettend gaaf. Allebei hadden we een soort van jeugdsentiment bij die film van vroeger. Ik was zelfs zo fan van de film, dat mijn ouders me als kind een Lion King thema slaapkamer gaven. Helaas heb ik daar geen foto’s meer van. Maar het thema werd zelfs doorgetrokken tot in de gordijnen! Misschien had het ook wel te maken met de Zuid-Afrikaanse roots van mijn moeder, die daarom even los wilde gaan in het thema.

Na de musical hebben we uitgebreid gegeten, Yay! Om nog even in het Lion King thema te blijven hadden we suite geboekt met het Afrika thema. Want als je het doet, doe het dan goed was ons motto.

De bedoeling was even uitslapen, maar helaas is mijn biologische klok zo screwed up, dat ik gewoon om 7.00 uur wakker werd. Helaas! Hoe dan ook.. Een super fijn weekend gehad. Maar toen we de kindjes weer zagen… Zoveel hartjes en liefde.. Want zoals ik eerder al zei:

Absence makes the heart grow fonder.

977761888593515130816 (1)

Misschien vind je dit ook leuk?

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *