Wedding on a budget!

De liefde vieren..

|Nad| Als de dag van gisteren kan ik onze trouwerij weer in gedachten naar voren halen. Er zijn van die momenten in mijn leven waarbij ik dat heb. Onze trouwerij is er één van. Afgelopen vrijdag was het alweer zes jaar geleden dat ik in het huwelijksbootje stapte met mijn grote liefde, tevens mijn allerbeste vriend 🙂

We waren beide nog niet zo lang afgestudeerd, stonden met één voet in het arbeidsleven en met de andere voet nog in de studententijd. Toch wisten we het heel zeker. Ik werd op de meest romantische manier ten huwelijk gevraagd tijdens een vakantie in Zuid-Afrika. Hij ging op z’n knieën op een ontzettend mooi en rustig strand in de plaats Wilderness.
Uiteraard zei ik volmondig JA! En het plannen van de trouwerij kon beginnen, whoop!

We stonden er financieel anders voor dan nu. Ik wilde wel het sprookje maar dan low budget. Het was aardig gelukt.

Hoe hebben we onze trouwerij ‘low budget’ gehouden?

 • Gastenlijst beperken tot naaste familie/vrienden. Dit heeft ook enorm gescheeld in kosten. We hadden meteen het gevoel dat we het intiem wilde houden. Ik wilde niet geleefd worden tijdens deze dag. Ook vond ik dat kwaliteit boven kwantiteit kwam. Goed eten vind ik belangrijk. Doordat we onze gastenlijst tot 45 mensen konden beperken, konden we o.a. een fijne high tea serveren met lekkere drankjes.
 • Ik kocht mijn jurk online vanuit China. Ik had verschillende jurken gepast. Uiteraard was dé jurk die ik mooi vond een dure. Ten eerste had ik dat geld niet en ten tweede had ik dat geld er niet voor over. Alternatieven zoeken dus. Via via kwam ik bij Chinese naaister terecht die aan de hand van een afbeelding mijn favoriete jurk heeft gemaakt.
  Een risico, dat wel! Maar ik was dolblij met mijn jurk…
 • De bruidstaart hebben we laten maken door een dame uit de buurt die het als hobby deed. Het moest alleen wel een hele lekkere taart worden, maar dat was gelukt! Ze vond het een hele eer, dus de kosten: minimaal!
 • De trouwauto vonden we totaal niet belangrijk. Via kennissen van mijn ouders konden we een Peugeot cabrio lenen. Een hele fijne wagen hoor, maar nou niet bepaald een Rolls royce 😉
 • De live muziek werd verzorgd door mijn lieve vriendinnetje Peggy Bouwer (TIP). Wat een stem heeft ze! Een fantastische sfeer heeft ze neergezet in de mooie bloementuin van Dekema State
 • Nog één tip voor de toekomstige bruidjes. Ik heb het zelf niet gedaan, omdat ik er zes jaar geleden niks van wist. Maar als ik nu zou trouwen had ik zeker weten de aankleding via Aliexpress in huis gehaald.

Waar bespaarden wij niet op

 • Locatie. Je kan het maar één keer doen en de locatie was typisch iets waar we niet op wilden besparen. Ik wilde het hele sprookje inclusief bloemen en oprijlaan…
 • Eten en drinken. Zoals ik eerder al aangaf. Liever weinig mensen met goed eten, dan 500 mensen en iedereen een bitterbal voor de hele dag 😉
 • Honeymoon! We vlogen direct de avond van de trouwerij richting Toscane. Dit is overigens een verhaal voor een volledig blog. Wat wij daar hebben meegemaakt! Wordt vervolgd… Een paar weken later gingen wij richting Florida. We gingen o.a. naar Miami en the Keys eilanden (TIP)

Maar inmiddels is het dus alweer zes jaar geleden! Ik zou helemaal niks anders doen als ik het nu over kon doen. En trouwen… Ik kreeg destijds vaak de vraag wat de meerwaarde van zo’n dag nou is. Ik kan je vertellen,

Het is zo mooi om de liefde te vieren!

En als je dat mag doen met alle mensen om je heen die je lief hebt, dan is dat fantastisch! Hashtag blessed 😉

977761888593515130816 (1)

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *