We hebben ze weer te pakken, regeldagen!

Slurp, slurp…

| NAD | Vandaag was het weer zover! We hadden een ‘regeldag’ te pakken. Voor alle moeders met jonge baby’s is dit heel herkenbaar. De moeders met oudere kinderen hebben dit fenomeen waarschijnlijk alweer verdrongen en de mensen zonder kinderen denken ‘wa is da?’
Even een korte uitleg. De hele dag een onverzadigbare baby die niks anders wil dan aan de borst slurpen om te drinken.
Dit in combinatie met een dreumes, lees: Ik ben (bijna) 2 en zeg… NEE! is dit een uitdagende combi.

Ik probeer er maar zoveel mogelijk aan toe te geven, dan is het ook weer sneller voorbij zeggen ze. Ik blijf het bijzonder vinden van moeder natuur hoe dit is bedacht. Het vraag en aanbod systeem weer even op elkaar afstemmen. Ondertussen heb ik geen tepels meer over en het huis ziet eruit alsof er een bom ontploft is. maar.. RELAXED!
Gelukkig ben ik inmiddels nu wel een pro borstvoeder geworden al zeg ik het zelf. Multitasken met een slurpende baby aan de borst. Die zoon van mij is nogal een brokkenpiloot. Het lukt niet altijd. Maar ik probeer hem, voor zover kan met een drinkende baby, te behoeden van een schedelbasisfractuur. We hebben nogal een harde betonnen vloer en Benjamin vindt het fijn om een salto van de bank te maken. Dit gaat dus meestal niet goed. En de moeders die mij altijd vertellen ‘Ach lekker laten, 1 keer vallen en ze doen het nooit weer’. Yup, die van jou misschien? Die van mij is denk ik nogal hardleers ofzo?

Maar om weer even terug te komen op die regeldagen en de borstvoeding.. Aan alle moeders die dit nu ook meemaken even een opsteker (en als peptalk aan mezelf..) Het gaat weer voorbij en je doet het super goed als borstvoedende mama! Je kunt het!!

Ik vraag me af of moeders die flesvoeding geven ook last van regeldagen hebben? Daar heb ik dus echt geen idee van. Laat je het me weten? En als je nog tips hebt voor tijdens deze regeldagen? Ik houd me aanbevolen…

977761888593515130816 (1)

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *