Vliegen met een peuter en baby + dé tip!

IMG_6063

Hoog in de lucht!

|Nad| Zoals je misschien weet ben ik recent op vakantie geweest naar Kaapstad, Zuid-Afrika. Een onvergetelijke trip. Blogs over onze gekke heenreis lees je hier. Voor een fotoverslag moet je even hier kijken.
Ik kreeg veel vragen van mensen die wilde weten hoe de vliegreis is gegaan. Gewoon uit interesse en soms omdat mensen zelf ook een vliegreis in het vooruitzicht hebben.

Ik kan heel kort zijn over het vliegen. Het ging ontzettend goed. Dit ging wel echt tegen mijn verwachting in. Ik had het scenario van huilende baby en dwarse peuter al meerdere keren gedroomd. Er waren tijdens onze vlucht ontzettend veel kinderen aan boord. Natuurlijk let je er dan op hoe andere kinderen zich gedragen. Maar eigenlijk waren alle kinderen voorbeeldig. Ik denk dat het komt door alle indrukken die ze opdoen. Uiteindelijk werd er ook veel geslapen, want net als in de auto is het best hobbelig in zo’n vliegtuig. Ook het gezoem van de motor doet wonderen.

Natuurlijk is het een illusie om te denken dat je zoals ‘vroegah’ twaalf uren lang films en series kan kijken tijdens de reis. Ik denk dat ik toegekomen ben aan twee korte docu’s. We waren wel veel met de kindjes bezig. Even lopen, spelen, eten etc etc.. Maar dat wisten we van tevoren.

De gouden tip voor vliegen met een baby

In een vorig blog gaf ik al een paar tips voor het vliegen met een baby en dreumes, maar omdat goede tips (denk ik) altijd welkom zijn, ga ik nu een hele mooie prijsgeven. Deze is wel gebaseerd op het vliegen met een baby.

IMG_6064Nouhk kwam een paar maanden geleden  met dit ‘ding’ aanzetten. Ze had erover gelezen en dacht meteen aan ons. Wij hadden nu namelijk helaas geen plaatsen met een speciale ‘babybasket’. Dit zijn plaatsen met meer beenruimte en waar je een soort van klein wiegje tegen de wand van het vliegtuig kunt hangen. Hier kan dan je baby in liggen. Toen Ben drie maanden oud was, heeft hij wel in zo’n basket gelegen. Maar nu was het dus twaalf uren lang op schoot.

Dé oplossing hiervoor was voor ons de Deryan Airtraveller (dit blog is niet gesponsord!).
Een super klein pakketje die snel opgeblazen kon worden tot matrasje met slaapzakje eraan vast. Ook kon ik hier makkelijk een zitje van maken. Noor heeft hier heel goed in geslapen en ik had gewoon twee handen vrij!
Ook kon ik haar makkelijk borstvoeding geven, terwijl ze hierin lag. Ze viel dus lekker aan de borst in slaap en kon zo verder slapen op haar matrasje.
Ik denk dan ook echt dat Noor van ons allemaal het beste plekje had 😉

Voor kleine stukjes vliegen is het misschien niet de moeite waard, maar voor onze reis had ik hier wel 22,95 voor over. Ik denk dat dit matrasje tot ongeveer een jaar goed gebruikt kan worden. Daarna weet ik niet echt of het nog prettig is. Misschien wel als je meer beenruimte hebt en hem op de grond als luchtbedje kunt gebruiken. Maar daar heb ik geen ervaring mee.

Mocht je binnenkort gaan vliegen met je baby, denk dan eens na over de Deryan Airtraveller. Ik denk dat je geen spijt zal krijgen 🙂

977761888593515130816 (1)

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *