The art of ‘entertaining’

image

Lekker eten!

|Nad| Het entertainen van mensen. En dan heb ik het over het entertainen bij mij thuis, ervoor zorgen dat iedereen het goed heeft. Voornamelijk op het gebied van eten. Dit is me met de paplepel ingegoten.

Eten speelt bij ons in de familie een grote rol, want waar gegeten wordt, is het vaak gezellig! Zelf mijn oma van 93 jaar staat nog dagelijks voor de hele familie lekker eten klaar te maken.

Zodra er een feestje is, springt mijn hele familie op. Moet ik nog iets voor je maken en of wil je dat ik je ergens mee help? Dit wordt altijd direct gevraagd. Iedereen heeft wel zijn ‘signature dish’. Zo las je al eens eerder dat Almira de lekkerste cheesecake maakt en dat Anouhk naast haar lekkere Indian curry’s ook de fijnste chocoladetaart weet te bakken. Mijn moeder daarentegen kan zo ongeveer alles maken. De ‘queen of entertaining’. Ze houdt altijd met alles rekening. Glutenvrij, vegetarisch, veganistisch het maakt haar allemaal niet uit. Overal geeft ze haar eigen draai aan.

Afgelopen weekend was ik weer aan de beurt. Ik wilde het dit keer vrij simpel houden, dus geen uitgebreide verzinsels. Benieuwd wat ik of tafel heb gezet voor de lunch?

  • 2 soorten soep, gemaakt from scratch uiteraard
  • Bruchetta
  • Kruidenboter
  • Bladerdeeg hapjes
  • Verschillende dingetjes om je broodje te beleggen zoals Humus, aioli, kruidenkaas, brie, kaassalade, komkommersalade, olijven, Paturain, zalm etc
  • Fries suikerbrood, altijd!
  • Nacho’s met heel veel gesmolten kaas (Oke, deze was ik helemaal vergeten in de drukte)
  • Verschillende soorten broodjes
  • Pizza

Zo blij word ik van ‘comfort food’. Uiteraard had ik dit keer weer veel teveel gemaakt, maar ook dat hoort erbij. Het fenomeen ‘op’ bestaat niet bij ons in de familie. Lekker genieten!

Calories don’t count on the weekend!

977761888593515130816 (1)

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *