Tassen en nog veel meer….

espana

Weer een geluksmoment

|Mier| Waar worden de meesten vrouwen blij van..? juist ja, schoenen, kleding en nog heel veel meer. Natuurlijk staan tassen ook hoog in de top tien, van dingen die vrouwen altijd nodig hebben. Van sommige dingen heb je nooit genoeg!

Wie doet het niet, in de reclame op tv even je telefoon of tablet pakken. Snel je mail checken, de laatste nieuwtjes op Facebook kijken en instagram moeten wij natuurlijk ook niet vergeten. Wat wij mensen natuurlijk het liefste doen is gluren bij onze “vrienden” en buren.

Ik ben echt geen uitzondering en maak mij ook ernstig schuldig aan dit gedrag. Waar ik overdag geen tijd heb of maak voor dit soort dingen, heb ik s’avonds tijd genoeg om weer helemaal op de hoogte te zijn van het wel en wee van  iedereen. Ook worden in de reclames de mailtjes gelezen en beantwoord. Voor mij zijn de meeste mailtjes ongevaarlijk, tot het moment dat er een aanbieding voorbij komt.

Het zit ongetwijfeld in onze natuur en die aanbieding moet ik even gaan bekijken. Natuurlijk heb ik niks nodig, maar dan valt mijn oog op iets waar ik er al zoveel van heb en toch nooit genoeg. Tassen, ik wil een nieuwe tas. In een 100ste van een seconde besluit ik dat ik een nieuwe tas nodig heb, maar wat voor tas? Dan begint mijn zoektocht naar de ultieme tas.

De keuze is reuze

Iets anders, ik wil niet iets wat iedereen al heeft en dat blijkt best nog wel een hele opgaaf. Uiteindelijk besluit ik na een avond surfen op het web, dat ik maar eens de stad in moet gaan. Een foto is ook zo anders dan “the real deal”, het zal niet de eerste keer zijn dat ik mij onwijs vergis in een kleur, of het nou om schoenen of tassen gaat.

Uiteindelijk is de dag daar, ik ga mijn zoekterrein naar de voor mij ultieme tas uitbreiden. Éénmaal in de stad realiseer ik mij dat er eigenlijk helemaal niet zo heel erg veel “mooie” tassen zaken zijn. Omdat ik het niet echt heb op een tas van de bekende ketens, tenzij de tas voor mee op vakantie is, weet ik even niet waar ik moet beginnen.

Ik loop door het centrum en er is een kleine markt in de winkelstraat, omdat ik daar toch langsloop kijk ik meteen wat alle kraampjes mij te bieden hebben. Vrij weinig kan ik jullie vertellen, totdat…. Daar zie ik ineens een mooie en goed uitziende kraam, één waar duidelijk veel zorg en aandacht aan is besteed. Op de banner staat Espana originals. Maar wat voor mij op dat moment het belangrijkste is, wat verkopen ze daar? Het is alsof de hemel open gaat, de mooiste tassen gemaakt van een dikke kwaliteit leer. Geïmporteerd uit Spanje, maar niet alleen tassen. Zo’n beetje alles wat er bij een tas hoort staat daar klaar. Alles schreeuwt “pak mij, probeer mij en koop mij”. Wat een keuze.

Keuzestress

Bij de kraam staat en aller aardigste en vriendelijke dame, we hebben een leuk gesprek en voor ik het weet heb ik mijn eerste tas al over mijn schouder. Nadat de verkoopster van de kraam mij wat vragen heeft gesteld, komen we eigenlijk samen tot de conclusie dat ik geen tas nodig heb, maar een clutch. Soms betrap ik mij er namelijk op dat ik een gezellig avondje weg ga met mijn “grote” tas. Handig zo’n grote tas, voor overdag of met de kinderen, maar mooi staat hij niet, als je net dat ene zwarte jurkje aan hebt.

De stress neemt toe, ik kan niet kiezen. Één ding staat wel vast, ik wil niet iets wat iedereen heeft. Dan wijst de verkoopster mij op een aantal cluches met haar, koeienhaar in dit geval. Ik kan er niks aan doen, maar ik hou er gewoon van. Nep bont, panter, slang, zebra(print) en dus ook haar.

Nog lang niet jarig

Na eerlijk advies en een leuk gesprek met de verkoopster, waarin zij mij vertelt dat zij net voor zichzelf is begonnen. Ze sinds kort ook online een shop heeft, koop ik de cluch. Missie volbracht, dat ging  sneller dan verwacht. Helemaal blij met mijn aankoop ga ik weer naar huis. Thuis bekijk ik op mijn gemak de site van Espana Originals, er is nog genoeg te vragen, helaas is de 15% korting maar tijdelijk (online15). Kerst duurt nog even en voorlopig ben ik ook nog niet jarig. Nog even geduld dus.

1723070358284215130816

Ps: dit bericht is niet gesponsord, ben gewoon ècht heel enthousiast!

Misschien vind je dit ook leuk?

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *