Stress, stress en nog eens stress!

pexels-photo-59519

Ready to go!

|NAD| Het is zover! Onze vakantie naar Ibiza. We hebben er super veel zin en alles is klaar voor vertrek. We vliegen om 13.00 uur.

9.00 uur
Daar gaan we dan! We hebben een kleine vertraging opgelopen, want ik dacht ‘laat ik Norah nog even goed voltanken, voordat ze straks op Schiphol gedurende de security check huilt vanwege de honger’. Ik had de grandioze app Flitsmeister gechecked. Geen files, ole!

We rijden dus ongeveer 20 minuten later weg dan gepland. Shit!! We zijn net Leeuwarden uit en ik realiseer me dat mijn bikini nog in de bijkeuken ligt. Nou ja, snel terug want bovendien is er geen oponthoud volgens alle media die je je maar kunt voorstellen (Flitsmeister, Twitter, ANWB etc!).

9.40 uur
We gaan voorspoedig tot aan de afsluitdijk. Google maps geeft in de verte een vertraging aan van 20 minuten op de afsluitdijk. Nee! Wie regelmatig over de afsluitdijk rijdt, weet ook dat soms de bruggen het gewoon niet meer doen. Dan kun je er uuuuuren vast staan (zonder ook maar een kant op te kunnen). Met dit rampscenario in ons hoofd, besluiten we in een paar seconden om niet de afsluitdijk op te rijden, maar om via de polder verder te rijden naar Schiphol.

10.30 uur
Dit rondje Friesland heeft ons ongeveer 45 minuten gekost. Maar…. Verder geen oponthoud, dus vanuit Emmeloord even gassen en we redden het nog wel! We hadden namelijk speling…

11.15 uur
De rest van de reis gaat voorspoedig. En al vrij snel zien we Schiphol op de bordjes staan. ‘’Yay, Holiday!” Zingen we nog in de auto! ”Whooop!’’. Totdat we ineens stilstaan voor die tunnel waar de vliegtuigen overheen gaan. Totaal geen schot in de zaak. Hier beginnen we al behoorlijk zenuwachtig te worden… Het rare is ook dat deze file nergens aangegeven werd!
Maar goed.. Misschien rijdt het straks ineens door dachten we, dus we bellen de valet parking mensen. We komen eraan met onze auto en hebben haaaaaast!!!

Maar helaas.. We bleven maar staan en af en toe stapvoets konden we verder rijden. Na een halfuur appte ik angstig met Anouhk en Almira (zusjes app groep), help!! Kijk of er nog meer vluchten naar Ibiza gaan. We gaan het niet redden ben ik bang… ‘’Jawel, niet zo stressen zeggen ze, het komt heus wel goed!’’.

11.45 uur
Tot overmaat van ramp begon Norah ook nog keihard te krijsen. Die dacht waarschijnlijk ook ‘’Whuuuuut?? rijden mensen!!’’. Midden op de snelweg besluit ik na 15 minuten van oorverdovend gekrijs om haar te pakken en maar aan mijn borst te leggen (oke, oke, ik weet het! Totaal niet verantwoord in de auto etc. maar toch..)
De rust is even terug, maar we staan nog steeds stil. Ik zie het al niet meer goed komen, maar opeens rijden we weer.

12.15 uur
Na 45 minuten te hebben stil gestaan komen we op Schiphol aan.(De vertraging bleek een gevolg van een politiefuik en strenge  controle) De mensen van de valetparking handelen alles binnen 2 minuten af (top!) en de auto is weg. We hebben nog precies 45 minuten voordat onze vlucht vertrekt. Maar een Europese vlucht is meestal niet zo spannend, dus… we gaan ervoor, rennen!! Niet te vergeten dat we ook twee mini’s bij ons hebben. Benjamin was aan het glunderen voorin zijn duowagen de boel te ‘besturen’. Norah dacht waarschijnlijk OMG, waar ben ik beland!

12.25 uur
10 minuten in de rij om de koffers af te geven… We zijn aan de beurt, yes! De aardige dame van Transavia zegt dat het geen probleem moet zijn. Maar na een paar seconden ziet ze dat de vliegtijd niet de boardtijd is en ze schrikt. ‘’Oh shit!’’, zegt ze ik heb niet goed gekeken naar de tijd. Nog even doet ze een telefoontje naar haar collega’s. Maar helaas. we kunnen niet meer mee. In principe kunnen wij wel mee, maar de koffers konden niet meer ingeleverd worden. Ze stelt nog voor dat 1 van ons wel gaat vliegen zonder koffers en dan de andere persoon een dag later met Transavia, want vandaag gaat er geen vlucht meer bij die maatschappij. En naja, de koffers achterlaten op Schiphol is ook geen optie. Maar bovendien was het zoo druk bij de beveiligingscontrole dat we het nooit zouden redden. Dus, NEEEE!! Dacht ik… Dat wij dit hebben! Alles tot in de puntjes voorbereid en dan al die oponthoud. Maar de stress was ineens weg. Helaas pindakaas.

PLAN B
Via Skyscanner zie ik dat er nog een vlucht gaat, maar dan een paar uren later om 16.30 uur met Vueling. Prima! We boeken hem snel via internet en we zijn 400,- armer, dat wel! Maar hoe dan ook we gaan vandaag weg, whoop!!
We konden het heerlijk rustig aan doen..

Daarna volgen we nog wat gebeurtenissen (die iets minder spannend waren hoor!).

Maar wil jij weten hoe dit verder ging? Morgen lees je deel 2 van het reisavontuur van Nadja!

Heb jij wel eens je vlucht gemist of bijna? Ik ben benieuwd! 🙂

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *