Sleepover

slaapfeest

Nog even een feestje

|Mier| Onze laatste nacht in ons oude huis is aangebroken en de kinderen zijn allemaal wat uit hun doen. Daar is dan ook maar één goede oplossing voor.

Mama ik kan niet slapen, daar is nummer één al om melding te maken van dit feit. Nog geen minuut later is daar de volgende, met dikke tranen in de ogen. ‘Ik wil toch niet meer verhuizen’. Daar zitten we dan met z’n vieren op de bank, te wachten op kind nummer drie.

De hele dag waren de kinderen al wat uit hun doen, huilen om niks en hondsbrutaal. Iedere keer als wij vroegen wat er was, was het steeds hetzelfde verhaal ‘we gaan het huis missen’. Na heel wat geklets met elkaar waarin wij steeds weer vertelden, dat het in het nieuwe huis ook leuk gaat worden, lijkt het nog niet te landen bij de kinderen.

Bedtijd lijkt vandaag echt een hel te worden. Waar ze normaal gesproken lief naar hun eigen bedje gaan, wordt er nu van alles verzonnen om nog maar even beneden te zitten. Snel besluiten de kinderen dat ze bij elkaar op de kamer willen gaan slapen. Ergens snap ik het ook wel, wat moet je ook alleen in een kale kamer. Het plan waar de kinderen mee komen klinkt goed en wij stemmen daarmee in. Het huilen maakt al snel plaats voor lachen en gillen van plezier, dat klinkt toch een stuk beter.

‘Hé komen jullie ook meedoen’

De kinderen zijn stil en alles wijst er op dat ze in diepe slaap zijn, wij besluiten ook maar om naar boven te gaan. Morgen zal een vermoeiende en drukke dag worden. Onderweg naar de badkamer hoor ik ze ineens zachtjes lachen, ik verbeeld het mij vast! Nog even een blik om de hoek van de deur werpen zoals iedere avond. Al snel blijkt dat er helemaal niet geslapen wordt. Alleen Jul slaapt, maar de dames zijn nog wakker.

Vriendelijk verzoeken wij de dames om te gaan slapen, maar dit is lullen tegen een blok beton. Als wij aanstalten maken om naar onze kamer te vertrekken, horen wij heel voorzichtig ‘komen jullie ook gezellig op ons slaapfeestje?’ Zonder erbij na te denken en te overleggen zeggen wij in koor ‘natuurlijk’. Het feest is compleet en we kletsen nog heel even verder.

Na nog geen kwartiertje, vallen de beide dames als een blok inslaap.

De volgende dag gaan de kids naar (stief) opa en oma, terwijl wij ons klaarmaken voor de grote verhuizing. Eindelijk is de lange dag van dozen slepen, inpakken en dan weer uitpakken ten einde. Moe en voldaan zitten wij s’avonds aan de eettafel en vroeg vertrekken wij allemaal naar boven. De kinderen elk naar hun eigen bed, zonder enig drama.

Zondagochtend zit iedereen elkaar aan te kijken en hebben wij allemaal het vakantiehuisje gevoel, zoeken naar het bestek en de koffiekopjes. de broodjes liggen al in de oven.

Zo, nu eerst rustig wakker worden.

Almira

Misschien vind je dit ook leuk?

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *