Respect voor de (peuter)juf

IMG_8667

Peuter breakdowns en verstoppertje

|Nad| Steeds als ik Ben ophaal bij de peuterspeelzaal denk ik het hetzelfde. Zoveel kleine kindjes met sterke willetjes, moodswings en poepluiers. Ik vind het thuis soms al lastig met één zo’n figuur, laat staan een klasje vol met 15 kindjes en maar twee(!) leidsters.

Vorige week kwam daar dan dé e-mail. Iedere moeder krijgt er vroeg of laat wel mee te maken. De ‘hulp verzoekjes’ van scholen, peuterspeelzaal, opvang en noem maar op. Het is dorpsfeest en ze gingen met de kinderen naar een optreden van een clown. Graag wilden ze een paar extra handjes voor wat hulp.

Hulp, ja graag!

Moet ik me wel of moet ik me niet opwerpen, was de vraag. Ik zit natuurlijk ook met Noor die ik niet alleen kan laten. Zo lang mogelijk heb ik de vraag uitgesteld, tot de dag vóór het spektakel was aangebroken. Stiekem hoopte ik nog dat er zóveel belangstellende moeders zouden zijn die zich hadden opgegeven. ‘Sorry, maar we hebben al zoveel hulp, het is echt niet meer nodig’, zoiets dus. Maar nee! Dat ik zelfs nog een dreumes bij me had, maakte helemaal niks uit. ‘Hulp, ja graag!’, was het antwoord.

Zo gezegd heb ik de dag daarna geholpen om wat peuters in het gareel teIMG_8666houden. Of naja, voornamelijk die van mezelf. Een peuter breakdown kreeg ik cadeau, fijn! Ik mag toch echt hopen dat hij ‘normaal gesproken’ wat meer sociaal gewenst gedrag vertoont. Als moeders er is, is alles vaak anders… Toch? Niet? Hhmm..
Ik heb gelukkig nog nooit een klacht gehad, dus daar ga ik maar vanuit dan 😉

Rennen en gillen

Het optreden van de clown was natuurlijk best wel verschrikkelijk. Maar de kinderen leken het fantastisch te vinden. En op een bepaald moment werd het nog fantastischer voor de kinderen. Onder de verschillende juffen en peuterleidsters ontstond een soort van paniek… De clown vond het namelijk een geweldig idee om VERSTOPPERTJE te gaan spelen met alle kindjes. Ik gok dat er zo’n 50 kindjes in de tent zaten, great! Al die kinderen rennend en gillend door die grote tent, in de meest rare hoekjes en onder het podium. Jaja, lieve clown… Les 1, een beetje interactiviteit is goed, maar verstoppertje? Echt?

Uiteindelijk waren alle peutertjes van onze groep weer terecht. Hoe het met de andere kinderen zat, weet ik niet.

Ontzettend leuk om te helpen

Hoe dan ook vond ik het echt onwijs leuk om mee te gaan en te zien hoe dit ging, maar vooral hoe de peuter juffen alles zo goed onder controle hadden. Peuter breakdowns, kindjes die alleen maar getild willen worden en kindjes die gewoon hun eigen gang willen gaan. Het maakt allemaal niet uit, want deze juffen kunnen hier echt top mee omgaan met zoveel liefde. Ik doe het ze niet na! Dus hierbij zeg ik het nogmaals: Respect voor de (peuter)juf! En dat mag ook wel eens gezegd worden toch?

977761888593515130816 (1)

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *