Het recept voor vakantiegevoel!

D6C09CCE-B247-4BA9-9720-DC83A0B695AA

Wanneer gaan we?

|Nad| Soms heb ik ineens zin in iets te eten, waarbij ik een bepaald gevoel krijg. Iedereen moet dit gevoel herkennen bij sommige gerechten, denk ik.

Zo krijg ik altijd het vakantiegevoel als ik denk aan een bepaalde taart. Namelijk de Zuid-Afrikaanse melktaart (melktert, zoals je hem uitspreekt als een echte Zuid-Afrikaan).
Wow, deze taart is zo ontzettend lekker en dus echt typisch Zuid-Afrikaans. Heel lang zocht ik naar het beste recept van deze taart. Op de website van Kaapstad Magazine vond ik hem. Het recept die ik er nu altijd standaard bij pak, wanneer ik deze taart wil gaan maken. Makkelijk, simpel en heel erg lekker!

Ik ga het recept ook hier even voor je neerzetten:

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 250 gram bloem
  • 125 ml melk
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Voor de vulling

  • 1 liter melk
  • 50 gram suiker
  • 25 gram bloem
  • 25 gram custardpoeder
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • Kaneelpoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze (1 uur)

Deeg

1. Mix de boter en de suiker door elkaar en roer hier het ei doorheen.

2. Voeg vervolgens het bakpoeder, de bloem en het snufje zout aan bovenstaand geheel toe.

3. Giet de melk erbij en blijf mixen, totdat het deeg een samenhangend geheel vormt.

4. Vet een taartvorm in met een beetje roomboter. Doe hier het beslag in.

Vulling

5. Verwarm 750 melk in een pannetje (niet laten koken) en los de suiker hierin op.

6. Mix de overige 250 ml melk met het custardpoeder en de bloem.

7. Klop vervolgens twee eierdooiers en een heel ei, voeg hier een snufje zout aan toe en meng alles met stap 6.

8. Giet stap 6 en 7 bij stap 5 en voeg de merg van het vanillestokje toe. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt en op vla begint te lijken, maar laat het geheel niet koken!

9. Laat het mengsel afkoelen. Klop de overige twee eiwitten stijf en schep deze over de ‘vla’.

10. Giet het geheel over het deeg in de taartvorm en bak de taart in ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

11. Versier je Zuid-Afrikaanse melktaart met kaneelpoeder en suiker.

Tip: melktaart is zowel warm als koud te serveren, allebei even lekker!

Ik ga snel weer een stukje afsnijden, want ik waarschuw je alvast, deze taart gaat snel op!

977761888593515130816 (1)

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *