‘Quality time’ met mezelf!

pexels-photo-282892

Stilte…

|Nad| In alle chaos vind ik het soms moeilijk om tijd voor mezelf te nemen. Zodra de kindjes in bed liggen, dan is er (meestal) tijd voor mezelf. Snel alles een beetje opruimen en schoonmaken en de avond is begonnen. Omdat de nachten nog verre van perfect zijn wat doorslapen betreft, val ik vaak alweer vroeg in slaap. Dag avond, dag tijd voor mezelf!


Ik had behoefte aan echte ‘quality time’ met mezelf. Even puur relaxen en het verstand op nul.
Daarom besloot ik om minstens twee keer per week echt tijd voor mezelf te gaan nemen. Voor mij is dit een heerlijk warm bad! Een tijdschriftje erbij, kaarsjes aan en een fijn muziekje op de achtergrond. Heel soms skip ik even de muziek en dan lig ik gewoon te genieten van de stilte. Het druppen van de kraan is dan alles wat ik hoor. Ik word daar rustig van.

Neem die tijd

Ik moest mezelf wel zetten tot deze ‘quality time’ met mezelf. Maar ik geef je een paar tips, waardoor het allemaal net even wat makkelijker gaat en die mij geholpen hebben!

  • Zet je alarm op 30 minuten. Dit is niet een timer, omdat je uit bad moet komen. Je mag juist niet uit bad als het alarm nog niet is af gegaan. Ik heb dit nodig, omdat ik anders in mijn hoofd van alles verzin wat nog ‘moet’ gebeuren. Vervolgens stap ik na 20 minuten al uit bad. No no no! Met de timer is dat verleden tijd.
  • Neem een drankje mee! Ik drink zelf geen wijn, maar dat zou ongetwijfeld een goed baddrankje zijn. Wat je ook meeneemt als drankje… zorg dat je het in een fancy glas doet! Echt waar, dat werkt. Je voelt je dan echt ‘queen mama’. Yay!
  • Investeer in goede badbommen of andere badproducten. Ik ben zelf helemaal verslingerd aan de producten van Lush (zomaar een tip!). Anouhk deelde eerder een geweldige Lush dupe (DIY). Pas wel op met de badbommen met glitter en leuke bloemetjes. Erg geweldig als je er in ligt, maar het geeft je wel behoorlijk wat schoonmaakwerk na die tijd. De producten zijn niet goedkoop. Maar hey, als je het doet, doe het dan goed! Toch?

Als jongste zusje heb ik het geluk dat ik vaak goede adviezen en wijze raad krijg van mijn lieve zussen. Zo zei Nouhk laatst ‘Een vrouw die rechtop staat in een gezin is vrij essentieel!’. Melle zegt altijd gekscherend en lekker plat ‘Happy wife, happy life!’. Allemaal waar als je het mij vraagt.

Ik zou zeggen investeer in fijne producten waar je blij van wordt en neem die tijd voor jezelf. Je hebt het verdiend, echt!

977761888593515130816 (1)

 

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *