Party cake

img_3355-1

Waar ik toch het idee vandaan haalde?

|Mier| ‘Mama zullen we iets maken’, hoor ik achter mij terwijl ik bezig ben om de vaatwasser leeg te halen. ‘Uuuhhhh…. Natuurlijk, wij kunnen best even kleuren’. Helaas wordt mijn angst al snel bevestigd met een ‘nee ik bedoel iets bakken of zoiets’ .

Op dat moment baart de ‘of zoiets’ mij nog het meeste zorgen, ik moet snel schakelen en het heft weer in eigen hand nemen. Stel je voor, straks sta ik nog een ingewikkelde chocoladetaart te bakken.

Dan realiseer ik mij dat er natuurlijk altijd een pak cake mix in de kast staat. De ‘of zoiets’ verandert dus snel in een cake.

Het was mijn idee om het bij een simpele cake te houden, maar de kinderen dachten hier anders over. Al snel werden alle versiersels uit de la getrokken en stond ik appels te schillen. Het moest natuurlijk wel een ‘gezonde’ feest cake worden.

Nadat iedereen zijn deel had gedaan en ik alleen achter bleef in de grote kliederboel die keuken heet, keek ik even om mij heen en dacht ‘help, waar zal ik beginnen’ . De cake stond in de oven en de kids zaten op de bank de garde’s en de beslagkom uit te likken. Hoewel ik dat als kind ook het lekkerste vond, moet ik er nu echt niet meer aan denken.

Ik besloot om nog maar niet op te gaan ruimen, straks moeten er nog glitters en discodip op de cake, met daaronder natuurlijk nog een dikke laag roze glazuur.

Piep, piep… De 50 minuten waren alweer voorbij, de cake was perfect. Alleen nog even afkoelen en daar ging het geteisem weer. Het enige wat ik daarna nog hoorde was het stuiteren van de disco dip op de vloer. Ik kon alleen nog aan het liedje uit de film Frozen denken ‘let it go’. ¬†Voor ik het wist was de cake echt klaar.

Benieuwd naar het recept van deze party cake, nou dat is simpel.
Koop een pak cake mix en volg de aanwijzingen op het pak.
Schil een appel of een ander soort fruit en doe deze door het beslag, alvorens je het beslag in het blik stort. En klaar!

Misschien wil je iets bakken met een wat hogere culinaire waarde? Kijk een hier of hier recepten van zusje Nouhk!

Party on!!

Almira

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *