Ook ik heb ze

schoen

Goede voornemens

|Mier| Het is echt waar, ook ik heb ze. De goede voornemens vliegen mij alweer om de oren, ook ik heb ze voor dit jaar. Volgens mij zijn ze ook nog wel haalbaar, denk ik.

De kerstboom is bij veel mensen alweer uit huis, bij ons heeft hij dit jaar niet gestaan door de verhuizing. Ik had toch echt geen zin om de boom op te tuigen, terwijl het huis vol met dozen stond.

De goede voornemens zijn afkomstig uit het Babylonië van 4000 jaar geleden, toen hadden ze betrekking op het terug geven van geleend gereedschap. In het oude Rome beloofde mensen vaak om anderen goed te behandelen, toen het christendom opgekomen was, werden de beloften vervangen door gebeden en vasten.

Vandaag de dag gaan de voornemens vaak over persoonlijke verbetering.

Ook dit nieuwe jaar staat bij veel mensen weer bol van de voornemens, ook ik heb ze. Afgelopen jaar heb ik wel geteld, 30 kilometer hard gelopen (in totaal) denk ik. Dat is best wel een beschamend iets, omdat ik altijd veel meer en verder liep dan dit totaal. Ik hou mijzelf dan maar voor de gek door tegen mijzelf te zeggen ‘ik heb het in ieder geval geprobeerd, er zijn veel mensen die dat niet kunnen zeggen”

In het weekend gezellig een toastje, een chipje met een dipje of andere narigheid. Op zich niks mis mee, maar als het weekend op een gegeven moment al op maandag begint, dan duurt een weekend al snel zeven dagen.

Waarschijnlijk Is mijn voornemen, dezelfde als een groot deel van de Nederlandse bevolking en voelen jullie hem allemaal al aankomen. Ik stop met snoepen en snaaien en ga vaker een rondje hardlopen, je zou zeggen dat dat moet gaan lukken. We gaan het allemaal wel weer zien.

Doellen stellen

Natuurlijk hoort er bij een voornemen ook een doel. Ik zou graag in de maand april de vijf kilometer weer ononderbroken kunnen hardlopen, liever nog meer. Iets wat ik voorheen met twee vingers in mijn neus deed, maar waar ik nu echt even niet aan moet denken, bij de gedachte word ik al moe.

Ook zou ik als doel kunnen stellen om een georganiseerde loop te gaan lopen, maar daar heb ik niet zo heel erg veel mee. Misschien dat één van mijn vriendinnen mij nog over kan halen, maar op dit moment voel ik daar niet zo heel veel voor.

welkom 2017, ik ben erg benieuwd wat jij ons allemaal gaat brengen dit jaar

Almira

 

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *