Mijn kookboeken fetisj

IMG_4857

Lekker lekker!

|Nad| Om nog even in de weekend eet sferen te blijven. Mijn favoriete bezigheid is koken. Ik vind dat ik veel te weinig uitgebreid kook, helaas! Hoewel ik het altijd vaker wil doen, lukt het me toch niet om er tijd voor vrij te maken. Des te leuker vind ik het daarom om door kookboeken te bladeren en me te verheerlijken aan al het lekkers. Kookboeken verzamelen doe ik dan dus ook graag! Ik ben van mening dat dat je nooit genoeg (goede) kookboeken kunt hebben.
Dus op iedere verjaardag krijg ik er wel weer minstens een kookboek bij. En super leuk als je het mij vraagt!


IMG_4856Sinds kort hebben we een heus kookboeken rekje in de keuken hangen. Dit heeft even geduurd, vanwege twee linker handen bij Melle en mezelf. Maar het hangt! En een paar kookboeken en kooktijdschriften staan inmiddels tentoongesteld.
Als ik op vakantie ben ergens, dan vind ik het ook altijd leuk om een kooktijdschrift uit dat land mee te nemen. Ik weet niet wat dat is… Maar ik word er gewoon blij van!

Mijn favoriete kookboeken voor nu

Eventjes de Jamie Oliver, Nigella Lawson etc. buiten beschouwing gelaten. Ook de boeken ala Rens Kroes die nu zo populair zijn!

  • Vegarabia. Wow! Zoals je misschien weet eet ik geen vlees en ik ben gek op mediterraans/oosters eten. Je begrijpt misschien uit de titel van dit kookboek, dat dit de perfecte combi is voor mij. Dit is echt een kookboek waar je u tegen zegt. Zelfs als je wel vlees eet! Een behoorlijk dik boek, maar iedere cent waard.
  • Easy Peasy Family. Een ontzettend leuk kookboek met een mix van simpele en leuke gerechten voor het hele gezin. De schrijvers van dit kookboek snappen dat je met een gezin erbij, niet altijd zin en tijd hebt om lang in de keuken te staan.
  • Vega mama. Ja, ik blijf toch even in de vega kookboeken. Lekker gezond en licht verteerbaar. Dit kookboek is helemaal ingestoken op vega moeders. Het boek bevat ook simpele en leuke gerechten.
  • Hoge hakken, lekker vega! Een ontzettend leuk kookboek voor als je etentjes hebt met vrienden en eens wat anders wilt voorschotelen. Ook staan er dingen in voor de borrel, lekkere hapjes voor feestjes en noem maar op. Heel erg divers!
  • Weber’s Veggie. Jaja… Je gelooft het niet! Ik ben verzot op een zomerse BBQ. Misschien zijn het mijn Zuid-Afrikaanse roots (braaien). Maar toch word ik vaak uitgelachen door familie en vrienden als ik zeg dat het mijn favoriete bezigheid is in de zomer. Dit boek van Weber laat zien dan je juist op de BBQ de meeste lekkere vega gerechtjes kunt maken. Ontzettend gaaf! Voor in de zomer echt een goede tip. Ik krijg overigens direct weer zin in de zomer…

Dit zijn favo boeken op het moment. En ik ben bijna weer jarig, dus dan krijg ik er vast weer een leuk exemplaar bij, ik ben benieuwd! 😉

977761888593515130816 (1)

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *