Mijlpaal: 1 jaar borstvoeding!

IMG_8403

Baby on boob!

|Nad| Zie je dat kleine bolle snoetje? Dat is een jaar lang dikke vette borstvoeding, yay!
Ineens kwam daar het besef, ik geef alweer een jaar borstvoeding. De trouwe lezers weten dat ik een paar maanden geleden wat vraagtekens had over eventueel stoppen of toch doorgaan. Mede vanwege de vele lieve reacties ben ik gewoon door gegaan. En daar ben ik nog steeds heel blij om! 🙂


Tijdens mijn zwangerschap van Noor had ik wel in gedachte om weer borstvoeding te geven. Bij Ben is het tot een halfjaar gelukt. Toen we begonnen met de vaste voeding liep mijn melkproductie erg terug en droogde ik ‘soort van’ uit. Met als gevolg een hongerige baby die niet tevreden te krijgen was. Een logisch gevolg was toen dus de kunstvoeding, niks mis mee. Echter bij Noor kwam het moment van ‘uitdrogen’ niet. Integendeel, ze wilde niks anders drinken dan de borstvoeding.

Lieve reacties

Omdat ik er mentaal zo mee bezig was, inclusief het kolven op het werk, vroeg ik me een tijd geleden dus af of ik niet beter kon stoppen. Deze gevoelens heb ik hier ook geuit en daar kwamen enorm veel lieve reacties op, dank!

Achteraf gezien ben ik heel blij dat ik het heb doorgezet. Ik maakte zelf de keuze om niet meer te kolven op het werk en om de voedingen te vervangen door ander voedsel. En omdat ze natuurlijk steeds meer verschillende dingen mocht eten en drinken, had ik ook niet meer het gevoel dat ik ‘moest’ voeden. Eigenlijk werd het dus steeds wat makkelijker. En nu… Het punt waarop ik ook kan zeggen dat ik een dag niet ga voeden omdat ik weg ben bijvoorbeeld. Heerlijk!

Het is goed zo…

Ik vind het nog steeds een fijn moment van de dag als ik haar voed. Ik heb sinds een paar dagen de avondvoeding voor het slapen gaan afgebouwd. Nu geef ik haar alleen in de ochtend nog een voeding, wanneer we daar de tijd voor hebben. Even een gezellig ‘onder onsje’, want ik weet dat dit niet meer lang gaat duren. En dat is ook wel goed na ruim een jaar, vind ik zelf.

Een jaar lang borstvoeding dus… Ik had het wel gehoopt, maar nooit gedacht gezien de historie met broer Ben. Ook is het (in het begin) echt niet allemaal vanzelf gegaan, maar lang leve de lactatiekundigen 😉

En nu op naar de volgende mijlpalen! Nu de borstvoeding bijna ten einde is, realiseer ik me ook weer even hoe hard het allemaal gaat. Nog eventjes extra genieten dus….

977761888593515130816 (1)

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *