I came I saw I contoured

makeup kleur

Nooit geweten dat je hier zo blij van kan worden

|Mier| Wie wil er nou niet een beetje verzorgd en fris voor de dag komen? Nou ik wel. Heerlijk tutten s’morgens voor de spiegel, even een moment voor mijzelf, voordat al het geweld van de dag weer losbarst.

S’morgens gaat hier al vroeg de wekker, kwart over zes sta ik alweer met beide benen op de grond. De wekker gaat en ik ben direct wakker. De ene verklaart mij voor gek dat ik zo vroeg mijn wekker al zet, weer een ander snapt niet dat ik bij het gaan van de wekker meteen wakker ben. Maar ik vind het heerlijk, even wat “mij”tijd.

Ik ga naar beneden en zet een flinke kop thee voor mijzelf en zet het ontbijt voor iedereen ondertussen klaar. Als dit gedaan is, neem ik mijn kop thee mee naar boven en dan begint het ritueel.

In december was ik jarig en heb ik de mooiste cadeau’s gekregen, waaronder veel cadeaubonnen van een bekende parfumerie. Hier had ik om gevraagd omdat ik mijn oog had laten vallen op echt goede make-up. Meestal kocht ik hier bij het Kruidvat mijn poeders en smeersel, maar ergens was ik toch nooit helemaal tevreden. Uiteindelijk gooide ik het na een paar keer gebruiken toch maar weer weg, omdat het toch niet helemaal mijn kleur was.

Voor mijn verjaardag liep ik door de stad, voor een cadeautje. Tja wat ga ik dit jaar vragen en plomp verloren wandelde ik de Douglas binnen. Ik had niks nodig en parfum heb ik genoeg, dus wat deed ik hier eigenlijk? Waarschijnlijk stuurde het stemmetje in mijn hoofd mij, onbewust naar binnen. Daar stond ik dan, omringt door de lekkerste geuren.

Loop maar even mee

Het duurde niet lang voordat mijn ogen op de mooiste make-up viel, wat een prachtige kleuren, het leek wel een snoepwinkel. Aandachtig bekeek ik al het moois, het duurde niet zo heel lang voordat ik werd aangesproken of ik ook hulp nodig had. “Waarom ook niet” dacht ik. Ik vertelde de dame ik kwestie dat ik de laatste tijd wat verloren ben qua make-up, “wat past er goed bij mij?”

“Loop maar even mee, naar achter”, braaf volgde ik de dame, terwijl zij mij het hemd van het lijf vroeg over kleur. Ik hou van gedekte kleuren, ik wil er absoluut niet bijlopen als een clown. Helaas zie ik te vaak mensen lopen met de verkeerde kleur foundation, waardoor ze er meer uitzien als een wortel.

Achterin de winkel stonden krukjes, daar mocht ik plaats nemen. Oke hold on, rewind “jij wil dat ik nu plaats ga nemen op de kruk in een bomvolle winkel, terwijl iedereen staat te kijken hoe mijn make-up even gedaan wordt”. Ergens was deze drempel op dat moment iets te hoog, maar ik ging de uitdaging aan en nam plaats.

Een hele uitleg over van alles en nog wat kwam voorbij met de verschillende poeders, kwasten, smeersels en nog veel meer. Dit testen en dat testen, het er weer afhalen en nog een keer. Na bijna drie kwartier op de stoel gezeten te hebben was het resultaat daar en ik was om, sorry Kruidvat. De dame zette alles wat ik mooi vond in een Beautypas en ik kon mijn weg weer vervolgen.

Dit kost wel serieus geld, maar oke

Eindelijk was ik jarig en kreeg ik veel van de spulletjes die ik op mijn online verlanglijstje had gezet, wat een feest. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van alle mooie make-up die ik heb gekregen en later zelf heb gekocht, met behulp van alle cadeaubonnen. Want jeetje een beetje mooie make-up kost wel serieus geld, maar ja. Als ik van die goedkopere koop en het is toch niks, gooi ik ook steeds geld weg en dan is goedkoop duurkoop.

Iedere dag is om kwart over zes opstaan, een feestje. Helemaal als ik dan de badkamer in loop en die prachtige verpakkingen allemaal zie staan. Heel zuinig ben ik op mijn spulletjes, de jongere dames hier in huis weten dat ze er met de vingers af moeten blijven. Zelfs bij de kleinste verdenking, gaat de spaarpot onmiddellijk leeg. Ik heb nooit geweten dat je van make-up een geluksmomentje kan hebben.

1723070358284215130816

 

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *