Liefde voor kaas

IMG_6275

Sticky cheese please!

|Nad| Ik ben helemaal verzot op kaas. Alle kaas! Oude kaas, schimmelkaas, geitenkaas en noem maar op. Voor mij is daarom (bijna) ieder recept met kaas gewoon al bij voorbaat geslaagd.
Ik ben in het weekend vaak wel voor de snelle ‘comfort food’ hapjes. Lekker makkelijk, vooral niet goed voor de slanke lijn, maar zo lekker!
En… Het is weekend, dus het mag 😉

Vandaag weer een persoonlijke topper, die ik met jullie wil delen. Gewoon omdat hij lekker makkelijk is!

Het recept komt uit het fantastische Zuid-Afrikaanse Cape Malay kookboek ‘Boeka treats‘. Dit is een kookboek met kleine hapjes en zoetigheden. Dit kookboek is hier niet te koop, maar ik heb het meegenomen uit Kaapstad een paar weken geleden.

Vandaag de cheese curls!!

Wat heb je nodig?

  • Kopje zelfrijzend bakmeel (250ml)
  • Twee eetlepels olie (30ml)
  • Half kopje geraspte kaas naar keuze (Tip: kaas voor gratin smelt altijd fijn! Of gebruik gewoon een lekkere oude kaas voor veel smaak)
  • 80 ml water
  • Eén eetlepel gesmolten boter
  • Halve eetlepel knoflookpoeder
  • Theelepel Italiaanse kruiden

Hoe maak je het?

  • Doe de geraspte kaas in een mengkom
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel en de knoflookpoeder toe (haal het even door een zeef voor een nog beter resultaat!)
  • Voeg het water en de olie toe en mix tot een stevig deeg
  • Maak van het deeg een rechthoekig geheel
  • Met een scherp mes of een pizza snijder ga je nou langwerpige strips snijden
  • Nu ga je de strips ‘twisten’
  • Borstel vervolgens de gesmolten boter over de strips en strooi een beetje kruiden over de strips heen
  • Bak ze vervolgens ongeveer 10 minuten op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn

Lekker genieten! Je hebt het verdiend 🙂

977761888593515130816 (1)

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *