Lastige situatie

liefm

Maar één cadeau

|Mier| Kinderen zien hun ouders het liefst voor altijd en eeuwig samen zijn, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. De kinderen komen een aantal keren per jaar toch wel voor lastige keuzes te staan, denk dan bijvoorbeeld aan moeder/vaderdag.

Moederdag is net geweest en nog even wachten, dan is het weer vaderdag. De week voorafgaand aan moederdag zorgde hier in huis weer voor de (on)nodige stress bij de kinderen.

Ik zie aan het gezicht van Mijntje dat er iets is, na wat aandringen komt uiteindelijk de aap uit de mouw “ik heb maar één moederdagcadeau en soort van twee moeders, hoe moet dat nou toch?”.

Tegenwoordig leven wij in een wereld waarin veel ouders van kinderen gescheiden zijn, het kind twee vaders of moeders heeft. Toch zijn anno 2017 de scholen hier niet echt op in gespeeld en doen hier niet zo heel erg veel mee. Waarschijnlijk heeft dit te maken met tijdgebrek om twee cadeautjes te maken, of misschien is er nog een andere reden.

Het gaat mij echt niet om een cadeautje, maar om het kind. Veel kinderen vinden het moeilijk, want aan wie moet ik het geven. Een cadeautje kopen is natuurlijk altijd makkelijk, maar het gaat de kinderen vaak om het speciaal voor jou gemaakte cadeau. Waar hun hele ziel en zaligheid in ligt, ze echt over na hebben gedacht tot aan de kleurtjes toe.

Goed gesprek

Nadat ik constateerde dat er iets niet pluis was bij Mijntje, ging ik met haar het gesprek aan. Ik vertelde haar dat ik het echt niet erg vond dat zij maar één cadeautje had. Het maakte niet uit wat ik haar vertelde, die ongeruste blik bleef op haar gezicht staan. “Ik verzin nog wel iets hoor Almira, het komt wel goed”

Ergens begrijp ik echt wel wat ze bedoeld, vooral ook omdat ze steeds aankaart dat ook ik voor haar zorg. Net als een “echte”moeder dat doet. Ik smeer haar brood, maak haar schooltas klaar en koop kleren met/voor haar. Uiteindelijk na het zoveelste gesprek was ze wel gerustgesteld, ik zou niet teleurgesteld zijn als ik geen zelfgemaakt cadeau zou krijgen. Maar ergens zat dit haar nog niet helemaal lekker.

Toch een cadeau

Afgelopen week moesten, tijdens de HVO-les de kinderen een opdracht doen. Ze moesten een bloem van papier maken en daar iets liefs inschrijven voor een bijzonder iemand. Daar kwam ze vol trots uit school, “ik heb eindelijk een moederdagcadeau voor je”. Daar kwam uit haar tas een bloem met de blaadjes nog dicht gevouwen, zodra de bloem in het water werd gelegd ontvouwden de blaadjes zich en stond daar de liefste tekst die ik mij maar kon wensen.

Voor mijn liefste liefmoeder

 

1723070358284215130816

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *