Koopjes jagers

wood-hut-items-things

Wie is er nou niet gek op een koopje

|Mier| Ik ben er nog niet helemaal achter, is Marktplaats een zegen of eerder een vloek. Onze lieve heer heeft vreemde kostgangers, daar ben ik al lang achter als het om Marktplaats gaat.

Toen wij van twee huishoudens naar één gingen, hadden wij alles dubbel. Ik zou niet weten wat in met twee salontafels moet, om maar te zwijgen over twee hoekbanken. Na wat wikken en wegen, hebben wij toen besloten om het overschot aan spullen op Marktplaats te zetten.

De ene denkt een mooi koopje te hebben en als verkoper ben je blij met wat extra verdiensten,  anders was het waarschijnlijk toch naar de kringloop gegaan.

De afgelopen weken hebben wij ons huis aardig leeg verkocht, hoe minder we hoeven te verhuizen hoe beter. En waar laat ik alles deze keer, wat verzamelt een mens veel spullen. Ieder jaar ruim ik alles goed op, gaat er speelgoed en alles waar ik een jaar niet naar om heb gekeken, naar de rommelmarkt of ik geef het weg.

Al weken zitten wij op een bij elkaar geraapt zootje aan stoelen en krukjes, aan de eetkamertafel. is de helft van ons bankstel verkocht, dus wij zitten gezellig knus op de overgebleven andere helft. En zo zijn er nog meer dingen verkocht, groot en klein.

Afgelopen zaterdag werd één van de twee tv meubels opgehaald. Deze stond al vier weken op Marktplaat, ik had eerlijk gezegd de hoop op verkopen al opgegeven. Het ging hier om een nog nieuw meubel, ik had persoonlijk verwacht dat deze veel sneller verkocht zou worden. Maar toen ineens was er een waren storm opgang gekomen, van allerlei biedingen. Er waren veel bedragen waarvan ik dacht ‘meen je dit nou’, maar de aanhouder wint en ik werd weer wat hoopvoller.

Uiteindelijk was daar een bod waar ik geen nee tegen kon zeggen, na wat berichtjes heen en weer hadden wij een afhaal datum en tijd afgesproken. Half zes zouden ze hier op de stoep staan, ik snel vanuit mijn werk naar huis om op tijd te zijn voor onze afspraak.

Daar ging mijn telefoon, een bericht via Marktplaats ‘we zijn later, zijn er over een uur, kan ik ook ergens pinnen?’ nee hé. Hier heb ik zo’n hekel aan, zitten wachten of iemand wel op komt dagen en dan maar hopen of ze wel geld mee hebben. Ook ik heb al eens beleefd dat mensen niet komen opdagen, zelfs niet als ze het gratis af kunnen komen halen. Daar zit je dan met je goeie gedrag te wachten, op helemaal niemand. Niet eens een tegenbericht, waarin men aangeeft dat ze niet meer komen. Vrij aso vind ik dat.

Ga je mij nou ook nog even helpen!

Oké een uurtje wachten, dan eerst maar even boodschappen doen en wat andere klusjes. Daar wordt er uiteindelijk op ons raam geklopt, yes ze zijn toch op komen dagen. Voordat ik de kans krijg om op te staan van de bank, veranderd het kloppen al in hard gebons. Tegen de tijd dat ik bij de deur ben wordt er alweer op het raam gebonsd.

Daar staat voor onze deur en opgeschoten mannetje van rond de 20, natuurlijk niks mis mee. Nog voor ik de deur goed open heb staat hij al binnen, er kan amper een ‘hallo’ vanaf. Hij bekijkt het kastje, kijk mij aan en zegt ‘nou ga je mij ook nog even helpen!’ . Dit alles gaat op een toon waarvan mijn nekharen al snel overeind staan.

Voorzichtig vraag ik waar zijn auto dan helemaal staat ‘nou gewoon voor de deur’. Tja hoe kon ik dat ook vragen. In de auto zit de jongen zijn vriendin, zij is erg druk met haar telefoon. Ik kijk hem aan en bedenk mij geen moment ‘voor 25 euro wil ik je best helpen, maar volgens mij zit er nog iemand in de auto, die helpt jou vast gratis’. Hij stormt naar buiten en gilt naar zijn vriendin. Na wat heen en weer gevloek, stapt zijn vriendin onder luid protest uit de auto. De kast wordt achterin geschoven, de auto wordt gestart en weg zijn ze. Niks geen bedankt, of wat dan ook. Gelukkig heb ik hem eerst laten betalen.

Eerlijk gezegd had ik hem best willen helpen, als hij het ‘normaal’ had gevraagd. Maar op die toon dacht ik echt ‘ja, dikke doei’

Almira

 

Misschien vind je dit ook leuk?

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *