kerstfeest of (vr)eetfestijn

kerst

Met mijn broek op de vreethaak

|Mier| Daar zit ik dan, moe en voldaan. Mijn maag heeft het bijzonder druk, om al het eten van deze kerst te verwerken. Wat een (vr)eetfestijn is kerst ook ieder jaar weer.

De week voor kerst begin ik mij al te verbazen, als ik mijn rondje door de supermarkt doe. Het enige wat ik dan nodig heb is een brood, terwijl de mensen voor mij hun karren vol eten aan het uitladen zijn op de band. Thank god voor de zelfscankassa, tenzij de volle kar voor je een steekproef heeft en alsnog alles uit de kar moet.

Nog voor ik in de rij sta, heb ik al diverse winkelwagens tegen mijn enkel aan gehad. Een sorry kan er ook al niet meer af, iedereen heeft haast. Stel je voor, iemand anders gooit net het laatste blik perzikhelften in zijn/haar wagen.  Stel je voor de winkel wordt de week voor kerst niet meer aangevuld en er zijn nergens meer perzikhelften te vinden.

Een paar dagen voor de kerst veranderen veel mensen in zombie’s. Mensen staan s’morgens eerder op, om als eerste bij de supermarkt te zijn. Grote ogen rennen door de winkel, stel je toch eens voor, de perzikhelften zijn straks weer op. De slager, kaasboer en de groenteboer maken ook overuren, waar laat iedereen al dat eten?

Dit jaar hebben wij eerste kerstdag bij mijn ouders gevierd, zonder cadeau’s maar niet zonder eten. zoals Nouhk altijd zegt ‘eten is liefde’. Bij het zien van de gedekte tafel snap ik wel waarom de slager deze weken overuren maakt, we zouden simpel gourmetten. Ik zal mam eens vragen wat haar definitie van simpel is. Vandaag, tweede kerstdag hebben wij heerlijk gegeten met de completen familie van Gerrit. De ‘afspraak’ is, dat iedereen een gang maakt en dit wordt altijd uitvoerig op de app besproken.

Dit jaar maken wij het nagerecht, wel zo makkelijk. Deze hele afgelopen week moest ik werken en had echt geen tijd om mijn kar af te laden met van alles en nog wat. Het nagerecht is altijd makkelijk, je koopt gewoon wat ijs. Toch?? NOT!! Op eerste kerstdag wordt besloten dat alleen ijs wat simpel is, er moet nog iets bij. Gelukkig is internet gewillig en zijn de winkels tegenwoordig tweede kerstdag ook open.

Molten lava cakes

Als ik goed naar het recept kijk, zie ik al snel dat ik alle ingrediënten gewoon in huis heb. Dat scheelt weer een hoop ergernis in de winkel. Nog voor ik mijn kleren aan heb, staat de kitchenaid  alweer te draaien en staat de oven aan. Omdat dit recept te makkelijk is wil het het graag met jullie delen. Met dank aan zoetrecepten.nl

Na wederom een geslaagd kerstfeest en met mijn broek op de vreethaak, moet ik nu even niet meer aan eten denken.

Almira

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *