Jaarlijkse feestje

kermis

Dat feest is weer geweest

|Mier| De kinderen zijn dol op dit jaarlijks terugkerend evenement, het dorpsfeest. Gelukkig voor mijn portemonnee duurt het maar vier dagen.

Vroeger was alles anders, als je dat zegt begin je echt oud te worden maar het is echt zo. Ik weet nog goed dat ik als klein meisje verkleed als alien of astronaut op de versierde wagen mocht. Alle ouders hadden een mooi pak voor hun kleintje gemaakt. De weken voorafgaande aan het dorpsfeest waren complete straten en verenigingen al aan het voorbereiden, want wie heeft straks de mooiste wagen. Maar ook niet onbelangrijk, wie wint de prijs voor de mooist versierde straat.

Helaas is de versierde wagen optocht al een tijdje niet meer, iets wat ik persoonlijk best wel jammer vind. Ik kan best begrijpen dat ieder jaar een wagen maken best een dingetje is, maar eens in de zoveel jaar?

Waarschijnlijk zijn ook de versierde wagens en alle andere evenementen aan zoveel regels en veiligheidseisen gebonden, dat de lol er gewoon vanaf is om nog iets te organiseren. Wat ik mij ook nog voor kan stellen is, dat ruimtegebrek ook een rol speelt.

De kermis, ongeveer drie weken van te voren hangen de banners alweer bij iedere ingang van het dorp. Bij het zien van deze banners worden de kinderen alweer helemaal gek, het aftellen en het sparen kan dan dus ook weer beginnen.

langzaam maar zeker wordt er geld gespaard door de kinderen. Geloof mij maar, ik wil ze best sponsoren maar er zijn grenzen. Wat een prijzen betaal je voor sommige attracties, echt niet normaal. Zo wilde Jul blik gooien, hierbij had je altijd prijs. Altijd prijs mag ook wel voor dat geld, zes euro voor het gooien van zeven ballen. Ik slik dan maar een keer en denk “oke, gelukkig is het maar één keer per jaar”

Mooi schouwspel

De kermis in het dorp is niet heel groot, maar al het “nodige”staat er. Natuurlijk moet ik de botsauto’s niet vergeten, die zijn natuurlijk ook ieder jaar van de partij.

De botsauto’s ik moet altijd zo lachen om de meisjes van een jaar of 13 tot ik gok 16, die hangen daar rond als groupies. Wachtend op een gratis ritje van die ene leuke jongen. Diezelfde leuke jongen is vervolgens enorm zijn best aan het doen om indruk te maken op dat ene leuke meisje. Het blijft een mooi schouwspel, waar tot mijn grote verbazing de sigaretten ook een hoofdrol in spelen.

Hoe gezellig zo’n dorpsfeest ook altijd is, ben ik ook wel weer blij dat deze is geweest. Vooral mijn portemonnee is mij hier erg dankbaar voor. De kinderen mogen best iedere dag naar de kermis en krijgen op de eerste dag hun geld, hiermee moeten ze het dan toch echt vier dagen uithouden. Geef je alles uit op dat één, prima. Dan heb je voor de rest toch echt pech, want ik ben gekke Henkie toch niet.

1723070358284215130816

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *