Ik houd je lekker dicht bij me

Een nieuwe wereld…

|NAD| Sinds Norah is geboren ben ik terecht gekomen in een nieuwe wereld. ‘Een nieuwe wereld, welke dan?’, vraag je je misschien af. Nou, de wereld van het ‘dragen’.

Norah was vanaf het begin al een kleine ‘firecracker’ ook wel ‘pittig’ genoemd. Almira zegt me al vanaf het begin dat ik dat ook was vroeger en hem nu dus keihard terug krijg, thanks 🙂 Almira weet het nog heel goed, want we schelen toch 10 jaar met elkaar.

Nou ik heb het geweten. Uren lang liepen Melle en ik met Norah door de kamer. Het was of dat, of de hele dag aan de borst. Anouhk zei altijd ‘Norah wil bij je zijn! Ze wil gedragen worden, die geborgenheid’. Anouhk is inmiddels een expert geworden, dankzij haar 2 kleine ‘firecrackers’. Ze kent alle knopen en draaien!
Ten einde raad belde ik maar draagconsulente op om me het een en ander uit te leggen over draagdoeken, draagzakken etc.
En vanaf dat moment veranderde alles (oke, dit klinkt wel heel dramatisch maar zo voelde het!).

Dat was het gewoon al die tijd! Vanaf het moment dat Norah in een draagdoek zat was ze tevreden, ze sliep goed en er kwam regelmaat tussen de voedingen. Ik ging nergens meer heen zonder draagdoek in mijn tas!
Ik heb nu verschillende dragers thuis liggen voor het dragen van een baby, erg fijn! Ik wil ze graag met jullie delen..

  • Ik heb nu 2 mooie geweven katoenen draagdoeken. Mijn favoriete merken zijn Artipoppe en Wovenwings en ja ze zijn best duur!! €€€€
  • Kokadi Flip Baby drager
  • Ergobaby drager

Mijn ervaringen met de verschillende dragers:

1. Draagdoeken. Ik merk dat Norah de draagdoeken toch het fijnste vindt. Zodra ze in de draagdoek zit wordt ze rustig. enige nadeel is het knopen. In het begin vond ik dat wel eens lastig, maar na een paar keer is het heel easy! De doek blijft dus favoriet!
2. Kokadi Flip Baby. Deze hebben we aangeschaft omdat Melle het knopen wel eens lastig vond (inmiddels niet meer). Dit is een drager die gewoon met gespen vast zit. Eigenlijk kan je baby er maar op 1 manier in zitten. Je moet hem alleen wel even goed afstellen. Hij is wel luchtig en heeft een leuk printje! Ik heb gekozen voor de grijze variant met witte sterren.
3. Ergobaby. Deze drager hadden we al aangeschaft toen Benjamin een baby was. Ik was toen nog niet zo’n grote draag fan, maar Benjamin had er ook vrij weinig behoefte aan. Dus hij is maar een paar keer gebruikt uiteindelijk. Benjamin vindt het overigens nu wel grappig om op de rug gedragen te worden in de Ergobaby. Lekker gek en wild doen! Ik vond deze drager voornamelijk erg warm en heel onhandig met een newborn insert!

Ik ga helemaal niet schrijven over alle redenen waarom je je kind zou ‘moeten’ dragen. Daarvoor kun je je het beste aansluiten bij 1 van de vele Facebook groepen, fora en noem maar op! Ik vind overigens wel dat de echte diehard dragers heel afkeurend zijn t.o.v. een kinderwagen. Dat is jammer! Iedereen moet het zelf weten. Alleen hier zorgde het voor heel veel rust. Nu Norah net 3 maanden oud is wil ze inmiddels ook wel in de kinderwagen slapen en kan ze zich in de box ook goed vermaken. Ik vond het heerlijk om haar in het begin lekker dicht bij te te houden, maar nu vind ik het fijn dat ze alleen ook wat beter de wereld kan ontdekken.

977761888593515130816 (1)

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *