Wat gaat het deze keer worden

greek-feta-cheese-3548_960_720

Soms weet ik het niet meer

|Mier| Iedere dag weer iets verzinnen om te gaan eten. De enen haalt boodschappen voor een week in huis en de ander gaat iedere dag boodschappen doen. Tot de laatste categorie behoor ik.

Ik weet op maandag echt niet waar ik op dinsdag zin in heb, laat staan dat ik op maandag weet wat ik zaterdag eet. Ieder avond vraag ik wie wil er wat eten, het meest frustrerende antwoord is ‘maakt niet uit, kijk maar’

Omdat wij ook in dit huishouden proberen ‘gezond’ te eten, naast alle buitenschoolse activiteiten, is het toch vaak een hele opdracht om voor iedereen iets op tafel te zetten.

Één van de favorieten in dit huis is de spinazie feta schotel, of deze nou perse heel gezond is daar zet ik maar een groot vraagteken bij. Maar lekker is hij wel en hij kan zowel met als zonder vlees.

Wat heb je nodig:

voor vijf personen gebruik ik

  • 800 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 500 gram gehakt of tartaar ( voor de vega variant laat je het vlees natuurlijk achterwegen)
  • 1kg spinazie á la creme uit het vriesvak van de supermarkt
  • 250 gram slagroom (ongeklopt)
  • Bakje Boursin kookroom (ik gebruik de knoflook variant)
  • 1 bakje Apetina feta
  • Grote ovenschaal

Hoe:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet de ovenschaal in
  • Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal (zelf kook ik ze nog tien minuten voordat ik ze over de schaal verdeel
  • Rul het gehakt in een wok of grote hapjespan
  • Gooi de bevroren spinazie bij het vlees in de pan, als het geheel ontdooid is verdeel je het over de aardappelen
  • Doe de slagroom en de Boursin bij elkaar in een pan en roer het op laag vuur door, totdat het een glad mengsel wordt en giet dit over de spinazie in de ovenschaal.
  • Als laatste de feta blokjes verdelen over het slagroom/Boursin mengsel
  • Een halfuurtje op 200 graden en klaar.

Dit gerecht kun je makkelijk een dag van te voren al maken, zelf doe ik hem dan 45 minuten op 200 graden in de oven. Het risico bestaat anders, dat het midden van de grote schaal niet lekker warm is. De kooktijd varieert per oven, persoonlijk vind ik een klein bruin korstje wel lekker.

Eet smakelijk!

1723070358284215130816

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *