Fotoblog: Banjerbossie Diemerbos

banjerbossie1

Op ontdekkingstocht

|Nouhk| De kinderen hadden afgelopen week vakantie. Alweer. vakantie. En hoewel ik er van hou om niet steeds af en aan naar school te gaan, ik mis de regelmaat. Maar dit terzijde. Vakantie is ook de tijd om op ontdekkingstocht te gaan. En dat deden we! Op naar het Diemerbos.

Zelf ben ik altijd op zoek naar leuke, gratis, uitjes met de kinderen. Ik ben nou eenmaal een beetje gierig. Sorry! Via Staatsbosbeheer vond ik het ‘Banjerbossie‘. Op 10 auto minuten vanuit het Gooi, 15 vanuit Almere, 10 minuten vanuit Amsterdam centrum en vlàk naast de A1 van Amsterdam richting Amersfoort. Mocht je een leuke break nodig hebben voor als je van ver komt èn naar ver moet rijden.

Is het Banjerbossie leuk? Ja! Kijk je mee naar de foto’s?

Je kan makkelijk parkeren aan de rand van het bos. Vanaf de parkeerplaats is het een kleine 10 minuten voor je in het Banjerbossie bent. Korte kinderbenen lopen nou eenmaal niet zo snel. Maar gezellig is het wel!banjerbossie1

Het Diemerbos, waar de bomen ogen hebben. Een beetje spannend maar vooral erg mooi!

banjerbossie2

 

We zijn er!

banjerbossie

Als eerste object kwamen de de muzikale bomen tegen. Een levensgrote xylofoon. Ik weet niet hoe jouw kinderen zijn, maar die van mij houden er van om er keihard op los te rammen.

banjerbossie8

Dan volgen er al snel boomstammen in het water ‘mam? heb je extra kleding mee?’. Eh, nee…

banjerbossie3

Het was super rustig in het Banjerbossie. Geen wachtrijen voor de kabelbaan tot groot geluk van de kinderen.

banjerbossie7

Gewoon klimmen, omdat het kan.

banjerbossie5

En de grootste hit was het ‘pontje’. Ze zijn minimaal 10 keer heen en weer gegaan. Let op, hier krijg je natte voeten van als je niet precies goed staat. ja, ik spreek uit ervaring.

banjerbossie6

Er is ook heel veel ruimte om te voetballen, rennen en om simpelweg te doen wat je wil. De volgende keer nemen we een picknick mand mee. Je kan er met gemak een hele dag doorbrengen.

Veel plezier!

1563429117544015130816

 

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *