Wat neem je mee ván je Italiaanse vakantie?

 

|Nouhk| Wij zijn net op vakantie geweest naar Italië en er is wat mij betreft geen beter land om op vakantie te gaan dan Italië. Ja het is prachtig en het weer is mooi, maar ik ga voor het eten! Man stelde nog voor om dit jaar te vliegen ‘Nee!’ riep ik hard. Want dan kan ik niet alles meenemen! Wat neem ik mee uit Italië?

  1. Arranciata Amara van San Pellegrino. De lekkerste frisdrank ooit. Zoet, zuur en vooral ook ‘amara’ bitter! Een must voor warme zomerdagen!
  2. Pasta! De Italiaanse supermarkten hebben zonder dollen, minimaal 50 meter aan gedroogde pasta liggen. Elke vorm en maat is verkrijgbaar. Nu hebben we het hier niet slecht qua keuze en ik koop in Italië hetzelfde merk als ik hier koop, Garfalo pasta, maar daar betaal ik 80 cent per pak en hier 2 euro. Ey, ik blijf Hollander!
  3. San Marzano tomaten. In blik. zonder dollen de beste tomaten voor je Arrabiata of pizza saus. Geloof me maar. Mijn hart sloeg over toen ik ze bij de AH zag liggen á € 1,99 per blik (ja dat betaal ik er ook voor!) maar in Italië kocht ik ze voor € 1.39 per blik. Score!
  4. Olijfolie. Doh
  5. Balsamicoazijn. Zonder kleurstoffen en andere onnodige toevoegingen voor weinig!
  6. Lange vingers. Met zachte binnenkant. Hmm. De beste voor je tiramisu. Niet dat ze ooit de tiramisu halen, ze zijn altijd eerder op.

1563429117544015130816

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *