Finger licking food

feta

Onsmakelijk maar toch echt lekker

|Mier| Als ik iets niet erg smakelijk vind, zijn het vaak de “eet”foto’s op social media. Natuurlijk zijn de meeste die dit doen professionals, gebruiken de perfecte camera en de juiste filters. Zelf zit ik in de categorie “onsmakelijke” foto’s, want als er iets moeilijk is, is het wel smaak overbrengen op een foto.

Ondanks dat ik mijzelf zojuist heb uitgeroepen tot “onsmakelijke”fotograaf, vond ik het wel weer tijd om een recept te delen.

Het recept is simpel en het bereiden misschien nog wel makkelijker. Een recept ideaal voor een luie regenachtige zondag.

Wat heb je nodig:

  • 700 gram aardappelschijfjes (voorgekookt) uit de supermarkt.  Zelf kook ik ze nog even 10 minuten
  • 750 gram  fijn gehakte diepvries spinazie, het mag best iets meer zijn ( a la cremé is hier favoriet)
  • 250ml verse (ongeklopte) slagroom
  • bakje boursin cuisine knoflook en fijne kruiden
  • bakje apetina feta blokjes
  • evt 400 gram (of meer) gehakt

Daar gaan we dan

  • verwarm de oven voor op 220 graden
  • Kook de voorverpakte aardappelschijfjes ongeveer 10 minuten
  • Bak het gehakt rul in een pan
  • Voeg de spinazie toe aan het gehakt en laat langzaam het meeste vocht verdampen
  • Als de aardappelen gekookt hebben stort je deze in een grote ovenschaal
  • Als het gehakt/spinazie mengsel klaar is verdeel je dit over de aardappelschijfjes
  • Doe in een sauspan de Boursin en de slagroom, roer dit op laag vuur rustig door. Zodra het mengel begint te koken is het klaar.
  • Verdeel de saus vervolgens over de spinazie.
  • Als laatste laat je de feta uitlekken en verdeel je deze over de saus.
  • Afhankelijk van de oven, ongeveer 20 á 30 minuten in de oven. Tot de feta een beetje bruin wordt

Zelf laat ik vaak het gehakt weg, omdat ik niet echt een vleeseter ben. Ook zou je gerust de laatste twee stappen om kunnen draaien, dus eerst feta en dan pas de saus.

Een kind kan de was doen.

Ondanks dat ik geen eet fotograaf ben, hoop ik dat ik jullie enthousiast heb gekregen om dit makkelijke recept eens te gaan proberen.

Eet smakelijk!

1723070358284215130816

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *