Er moet weer gewerkt worden!

image

Van huismoeder naar werkende moeder!

|NAD| Mijn ‘happy days’ zijn bijna voorbij. Na bijna zes (!) maanden zwangerschapsverlof mag ik maandag weer beginnen met werken.

De welbekende vraag ‘vind je het ook moeilijk om weer aan de slag te moeten?’ Is alweer vaak voorbij gekomen. Het antwoord is nee. Natuurlijk ben ik volop aan het genieten met mijn kroost thuis, maar ik vind het ook best pittig zo’n hele dag alleen met de kids. De hele dag op je hoede zijn en aan het ‘zorgen’. Ik ben altijd heel blij als mijn wederhelft ook thuiskomt van zijn werk. Werken zie ik dan ook als soort van ‘me time’. Ik had van tevoren nooit gedacht dat zoiets uit mijn mond zou kunnen komen 😉

Weer lekker werken dus! Ik heb er best veel zin in. Nu weer volop energie en ideeën, want dat was natuurlijk niet meer zo toen ik hoogzwanger was. Ik heb ook het geluk dat ik veel vrijheid op mijn werk krijg. Daarnaast heb ik leuke collega’s waarmee ik door de jaren heen een hele goede band heb opgebouwd.

Wel moet ik nog behoorlijk wat doen aan voorbereiding. Norah is weer gestopt met het drinken uit de fles, helaas! Dat is overigens mijn eigen schuld. Een ezel stoot zich geen twee keer, maar ik dus wel! Met Benjamin waren we heel makkelijk. Hij nam de fles met zes weken en daarna hadden we het een aantal weken niet meer gedaan. Op mijn eerste werkdag resulteerde dit tot een paniekerige schoonmoeder die met een krijsende baby zat, want hij wilde niet drinken. Ik ben toen nog vanuit mijn werk naar mijn schoonmoeder gereden om hem ‘live’ te voeden.

Dit scenario wilde ik nu voorkomen, maar door de hectiek van de dag, is dit toch gebeurd. Deze week staat dus helemaal in het teken van fles, fles, kolven, kolven etc. etc.. Want ja, ook moet de melkfabriek nog even flink in werking worden gezet!

Nog genoeg te doen voordat ik weer mag werken. Voor nu geniet ik nog even van het absurd mooie september weer!

Hoe vond jij het om weer te werken na je zwangerschapsverlof? En hoe deed je het evt. Met je voorraad borstvoeding en kolven? Ik ben erg benieuwd!

977761888593515130816

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *