Het ‘derde kind complex’?

image

Sorry.. Het fototoestel was stuk!

|Nad| Het derde kind. Ja, het derde kind ben ik. Nooit heb ik daar diep over nagedacht, dat was gewoon zo. Echter de laatste jaren ben ik me er steeds meer bewust van.

Toen ik zwanger was wilde ik alle baby foto’s zien van zowel Melle als mezelf. Gewoon om te bekijken wat voor exemplaar ik zelf kon ‘verwachten’.

Maar oeps! Er zijn maar een paar pagina’s in mijn babyboek beplakt met foto’s. Om precies te zijn negen foto’s. En dat is het dan ook zo ongeveer. ‘Helaas… Het fototoestel was stuk’, zei mijn moeder. Tegenwoordig gaat het natuurlijk allemaal anders met de digitale foto’s en mobieltjes.

Het is gek om te zien. Bij Almira zijn er boeken vol met foto’s. Bij Nouhk halveerde dit aantal en bij mij bleef er nog een fractie over. Het is zelfs zo erg, dat mijn moeder me vroeger foto’s van mijn zussen liet zien en dan zei dat ik het was. We lijken namelijk nogal op elkaar. Yup, een typisch ‘loedermoeder’ gevalletje ?

Ik merk zelf wel dat de mijlpalen bij mijn tweede kind Noor, nu soms wat meer aan me voorbij gaan. Niet omdat ik minder van haar hou, maar omdat het niet meer ‘nieuw’ is, I guess.

Wel probeer ik ook nu weer net zoveel foto’s en filmpjes te maken, zoals bij Ben.

Gelukkig heb ik er geen complex aan over gehouden en heb ik me nooit minder geliefd gevoeld. Ik ben benieuwd hoe het gaat, mocht ik ooit een derde kindje op de wereld mogen zetten.

Het ‘excuus’ van een fototoestel dat zogenaamd stuk is, kan ik in ieder geval nooit gebruiken in de digitale wereld waarin we leven…

977761888593515130816 (1)

 

Misschien vind je dit ook leuk?

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *