De ceremoniemeester

pexels-photo-169190

Love is in the air!

|Nad| Ontzettend vereerd voelde ik me een paar weken geleden. Één van mijn liefste vriendinnetjes gaat trouwen! Ze maakte het nieuws op een leuke manier bekend, toen we gezellig tijdens een ‘double date’ aan eten waren ergens. Wij waren ontzettend blij voor ze. Trouwen is toch best bijzonder (dat vind ik), dus yay!!
Een aantal weken later deed ik even een drankje met die vriendin en toen kwam dé vraag… ‘Wil jij onze ceremoniemeester zijn?’. Ontzettend blij en vereerd zei ik natuurlijk JA! De lat ligt hoog, maar gelukkig ben ik niet alleen als ceremoniemeester. Met twee man sterk mogen we ons bemoeien met de trouwerij van deze bijzondere vriendin en haar aanstaande.

Inspiratie graag!

William Shakespeare quotes images pics best famous (23)Het plannen van een trouwerij begint natuurlijk met het opdoen van veel inspiratie! Aan de hand van moodboards (wij gebruiken gedeelde borden op Pinterest, tip!). Hierin pint natuurlijk de aanstaande bruid erop los. Maar als wij leuke dingen zien, pinnen we die natuurlijk mee op het bord. We willen inspiratie en veel! Naast Pinterest, spam ik mijn vriendin ook op WhatsApp hoor 😉
Inmiddels weet het koppel welke trouwlocatie en daarmee meteen welke stijl de trouwerij moet gaan uitstralen.

Ik ben nog nooit eerder ceremoniemeester geweest, maar ik neem mijn taak serieus. In de Google zoektocht kwam ik op de volgende taken uit (voortraject):

  • Aanspreekpunt gasten
  • Organiseren van het vrijgezellenfeest (leuk!)
  • Coördineren van de Speeches en stukjes
  • Draaiboek maken
  • Instrueren getuigen en bruidskindjes
  • Versturen van trouwkaartjes en persoonlijke briefjes
  • Bijhouden cadeaulijst
  • Maken leverancierslijst

Toen ik deze taken las met de dingen die daarbij horen moest ik wel even slikken. Wat een werk! Maar wel ontzettend leuk, want het voelt als een soort tweede trouwerij voor mezelf. Ik ben inmiddels alweer bijna zes jaar getrouwd, maar als ik soms dingen op Pinterest zie denk ik vaak ‘Wow, als ik het over kon doen…’
Ik heb dit vooral als ik de prachtige decoratie en bloemen zie op gedekte tafels. Prachtig! Daar heb ik wel een zwak voor. Binnenkort doe ik een trouwreportage van mezelf van zes(!) jaar geleden.

Gelukkig heb ik nog ruim een jaar om de meest fantastische trouwerij neer te zetten samen met het bruidspaar en de andere ceremoniemeester. Voor nu is het eerst opdoen van inspiratie, heel veel inspiratie! De trouwlocatie wordt een mooi landgoed ergens in Friesland… Dus als dat geen mooie dag gaat worden?

Ben jij wel eens ceremoniemeester geweest? En heb je nog tips voor mij?

Keep you posted!

977761888593515130816 (1)

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *