Da’s pas raar!

img_2819

Rare gewoontes

|Mier|Iedereen heeft er wel eens ‘last’ van, rare gewoontes. Onze gewoontes horen bij ons en maken deel uit van wie we zijn, hoe we de dingen doen en beleven.
Afgelopen week kwam ik op de zaak en had voor iedereen koffie en thee geschonken. Toen ik de kopjes had neergezet, zag ik vanuit mijn ooghoeken een paar ogen steeds groter worden.

‘Ja, daar drink ik dus niet uit’. Na een hele uitleg die voor mij echt negens op sloeg, kwam ik er na 11 jaar samenwerken achter… Hij drinkt zijn koffie niet uit een glazen mok. Om over de kleur blauw maar te zwijgen, daar wordt helemaal niet uit gedronken.

ge·woon·te (de; v; meervoud: gewoonten, gewoontes)
1. algemeen aangenomen gebruik
2. persoonlijk aangewende handeling: tegen zijn gewoonte

Die ochtend werd er nog lang gesproken over alle rare gewoontes en gekkigheden die ons allemaal sieren. Dit gesprek zette mij aan het denken. Het duurde niet lang en ik dacht aan hoe ik vroeger altijd vla of yoghurt met een plastic lepel wilde eten. Het was zelfs zo erg dat ik de plastic lepeltjes van de Mc Donalds Sundae ijsjes mee naar huis nam. Gelukkig ben ik daar overheen gegroeid.

Tegenwoordig neem ik standaard na het eten een stuk chocolade, maar daar schijnt een wetenschappelijke verklaring voor te zijn. Als ik de geleerden moet geloven, zit het namelijk zo dat ons lichaam (snelle) suikers vraagt, omdat alle energie naar de spijsvertering gaat. Deze gewoonte kan ik dus gewoon weer recht lullen en is dus helemaal niet raar…
Natuurlijk weet ik beter en moet ik dit gevoel gewoon negeren. Maar in mijn vrienden/kennissen kring zijn er weinig vrouwen die de lokroep van een goed stuk (pure) chocolade kunnen negeren. Waarschijnlijk zijn dit maar twee van de vele rare gewoontes die ik had en nog steeds heb.

Zo kan ik bijvoorbeeld ook zeggen dat er mensen zijn (ik zal de namen van mijn zusjes maar niet noemen), die het eerste plakje kaas niet eten. Ook is er iemand die haar groentekroket leeg lepelt met een patatje zodat alleen de knapperige korst nog overblijft. Best een smerig gezicht!

Tja, wat kan ik ervan zeggen, ik ben zelf geen haar beter 😉

Almira

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *