Couch surfing

bank

Bij een nieuw huis…

|Mier| Zaterdag.
De deur van de auto gaat open en drie paar grote ogen kijken ons vol verwachting aan. Rustig lopen wij naar binnen bij de meubelboulevard en voor we er erg in hebben, vliegen de schoenen ons om de oren.

‘Dit is veel leuker dan de Monkey Town!’

Dit is niet helemaal de bedoeling! Voor we er erg in hebben wordt ieder bankstel aan een grondige inspectie onderworpen door het geteisem. Gelukkig hadden ze zelf het briljante idee om hun schoenen uit te trekken.

De ene ligt languit en doet net alsof hij ligt te zappen ‘ja deze bank is prima’. De volgende doet een gecontroleerde handstand op de bank. En weer een ander ligt met haar ogen dicht op de bank, een tukje te doen. Alle drie testen ze een andere bank, helaas komt iedere bank door de keuring. Ik zeg helaas, want het zijn de meest lelijke bankstellen die er in het hele complex te vinden zijn.

De kids krijgen strikte instructies zich te gedragen terwijl wij op missie gaan: dè bank vinden!

Uiteindelijk hebben we, na wat compromissen van beide kanten, ‘de’ bank gevonden. Een hoekopstelling met eiland, in een donker grijze kleur. Als we vragen wat de levertijd is, valt deze enorm mee en kunnen we gewoon met kerst op de bank zitten, in plaats van op kussens onder rond de kerstboom.

We sprokkelen de kinderen bij elkaar en we gaan verder met onze missie: Nieuwe eetkamerstoelen. Die moeten natuurlijk mooi staan bij de nieuwe tafel die we laten maken.

Smaak

Gelukkig weten we heel goed wat we wel en niet willen. Gelukkig liggen wij redelijk op één lijn. Ondertussen testen de kinderen stoelen met wieltjes en vliegen ze de hele winkel door. ‘Oke, die gaan het dus niet worden’.

Voor we het weten zijn ook de stoelen besteld; zwart/grijs leren kuipstoeltjes mèt leuning. De levertijd is hetzelfde als de bank. Het kerstdiner kan dus gewoon op stoelen aan de tafel plaatsvinden, waarna wij uit kunnen buiken op de bank. Hoera!

Binnen twee uurt zitten wij weer in de auto terug naar huis. De kinderen hebben genoten van dit uitstapje naar de meubelboulevard. Iedere bank, bed en stoel hebben ze getest. Ze hebben zich (bijna helemaal) voorbeeldig gedragen, maar het belangrijkste is nog dat wij goed en vooral snel geslaagd zijn.

Alweer iets van de ‘to do’ lijst afgestreept!

Almira

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *