Burger freak!

img_3188-1

Voor de lazy days..

|Nad| Ik ben een behoorlijke burger freak. Ondanks het feit dat ik geen vlees eet, ben ik van mening dat je de lekkerste burgers kunt eten zonder vlees.
Helaas heb ik nog nergens DE burger gevonden, die ik echt perfect vind (tenminste niet in de buurt). Daarom probeer ik regelmatig weer een nieuwe burger te verzinnen met recepten die ik vind op internet en natuurlijk met mijn eigen creaties en persoonlijke touch. Burgers met linzen, kikkererwten en andere groenten zijn al regelmatig voorbij gekomen.

Maar een ‘old time favorite’ is toch wel een burger met halloumi kaas. Want ja, ik ben ook een echte kaas freak! Voor de mensen die ook van kaas houden en er nog nooit van gehoord hebben, lees verder!

Halloumi dus… De perfecte kaas om te grillen, want hij blijft stevig en loopt niet uit. Deze kaas wordt veel gebruikt in de mediterraanse keuken. Het doet me een beetje denken aan een combi van feta kaas en mozzarella, met een lekkere zoute bite.

Benieuwd geworden? Of heb je gewoon zin in een snelle hap op tafel waarvan iedere burger lover (en wie is dat niet!) gaat kwijlen? Ik geef je het recept..

Eerst de Halloumi, het hoofdingrediënt. Deze kaas vind je gewoon in de supermarkt tussen de andere kazen. Mocht je supermarkt het niet hebben, dan kun je het vinden bij een doorsnee Turkse winkel of iets in die richting.

Voor 2/3 burgers gebruik ik ongeveer de volgende ingrediënten. Ik zeg ongeveer, want ik doe het altijd een beetje op gevoel.
1 avocado (optioneel)
1 courgette
3 grote Portobello’s
250 gram halloumi
1 ui
2 teentjes knoflook
Paar blaadjes sla naar keuze
1 tomaat

voor de tahindressing
120 ml yoghurt
2 eetlepels tahin (sesampasta)
2 eetlepels limoensap
1 theelepel honing

Het broodje kun je helemaal zelf bepalen natuurlijk. Ik kies meestal voor een grote speltbol of waldkorn bol. Wanneer ik even wat wil minderen qua koolhydraten, dan kies ik voor een wrap of flatbread.

Wil je helemaal ‘all the way’ gaan, dan kun je er nog (verse) frietjes bij maken. Ook lekker erbij zijn frietjes van zoete aardappel!

Het bereiden van dit alles is super simpel.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de halloumi in platte stukken van ongeveer een halve cm dik (iets dunner mag ook!). Borstel daarna de portobello’s schoon, snijd de courgette in platte lange stukken, de avocado in lange reepjes en de tomaat in plakken.

Smeer zowel en halloumi als de portobello in met wat olijfolie. Leg eerst de halloumi in de pan en leg na een paar minuten de portobello’s erbij. Wanneer er mooie grillstrepen op staan, dan is het meestal wel prima. Doe vervolgens de oven uit en leg daarna alles in een ovenschaal en zet het in de oven (gewoon om het warm te houden).
Ondertussen bak je het uitje en de knoflook in een andere pan met een klein beetje olijfolie. Ook grill je de plakken courgette in de grillpan tot er weer mooie grillstrepen op staan.

Ondertussen leg je ook het broodje in de voorverwarmde oven, zodat hij een klein beetje knapperig wordt, tip!

Zodra alles in de oven staat om warm te blijven maak je nog even snel de tahindressing en daarna kun je beginnen met het bouwen van je burger! Plakje courgette, sla, tomaat,  portobello, tahindressing, halloumi kaas, avocado, uitje/knoflook, nog een beetje tahindressing en smullen maar!

Oh boy… Terwijl ik dit typ wil weer een burger eten. Yum!

977761888593515130816

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *