Bucket list

bucket

Wel doen of toch niet?

|Mier| Stiekem hebben we er allemaal wel één, een bucket list. Bij de één is de lijst eindeloos lang en bij de ander staat er amper wat op. Maar zijn ze allemaal wel haalbaar? Mijn lijstje is niet zo heel erg lang. Dan haal ik er weer wat af, omdat het toch niet helemaal mijn ding is. Maar ik voeg er ook wel eens wat aan toe.

Een bucket list is eigenlijk niet echt een positief lijstje, de meeste mensen die zo’n lijstje maken zijn terminaal. Zij willen graag nog dingen gaan doen voordat zij de “bucket kicken” (sterven). Gelukkig zijn er ook heel veel “gezonde”mensen die zo’n lijstje hebben, meestal om de dagelijkse sleur te doorbreken en om variatie in hun leven te hebben. Je lijstje hoeft ook echt niet spectaculair, of lang te zijn, maar eerder haalbaar.

Natuurlijk wil ik ook wel eens een week op een bounty eiland zitten, met alle luxe om mij heen. Gewoon lekker met zijn allen of samen in een mega villa, met butlers en alles d’r op en d’r aan. Van die vakantie’s die ik dan bij RTL-Z voorbij zie komen in het programma (de naam hadden we kunnen raden)  luxe vakantie’s. Waar mensen een week in een villa bivakkeren, met butlers en al. Geld uitgeven in één dag, waar de normale sterveling maanden voor moet werken. Maar ja… Het is niet anders en verschil moet er blijven.

Op mijn lijstje staat al een aantal jaren op één, het behalen van mijn motorrijbewijs. Iets wat toch steeds meer begint te jeuken. Of zou dat komen door de leeftijd? De meeste mannen gaan rond hun 40ste nog het motorrijbewijs halen, omdat ze dan volop in de midlifecrisis zitten. In mijn hoofd zijn dat dan mannen, die op zo’n Honda goldwingachtige motor rond rijden, een leren jas dragen met van die franjes aan de mouwen.

Zal het dan dit jaar gaan gebeuren?

Het rijbewijs voor de auto heb ik al 20 jaar, ongeveer zo lang jeukt de motor ook al. De ene keer wat meer dan de anderen. Destijds ben ik er ook echt voor gaan sparen, maar er was iedere keer wel wat waardoor het geld weer anders besteed werd.

Nadat mijn vorige relatie op de klippen liep, heb ik mijzelf voorgenomen dat het nu ‘echt’ tijd voor mij werd. Weer begon ik trouw met sparen, maar iedere keer als ik genoeg geld had moest ik weer verhuizen en ging het geld weer op aan het leuk en gezellig maken van een huurhuis.

Zoals jullie allemaal wel weten ben ik weer helemaal happy en zijn wij ondertussen verhuisd naar een koopwoning, ook dit kost geld. Nou voelen jullie hem al aankomen, er zit weer een flink gat in de spaarrekening.

Het plan is om toch dit jaar en dan het liefst nog voor de zomer, mijn rekening weer aangevuld te hebben. Ik weet alleen nog niet helemaal hoe, maar ik verzin wel een plan. Uiteindelijk is geld, maar geld. Je koopt er geen geluk voor en meenemen naar het graf is ook lastig. Ik moet het gewoon gaan doen, is het niet dit jaar dan is er volgend jaar vast een nieuwe kans.

I’d rather have a life of “oh wells” than  a life of  “what ifs”

1723070358284215130816

Misschien vind je dit ook leuk?

2 comments

  1. Haha Almira, nooit van jou geweten dat dit op nummer 1 staat. Ik weet nog wel dat de eerste aanraking met mijn motor een ” hete” aangelegenheid was….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *