Bijna lente

druifjes

We zouden er bijna aan gaan wennen

|Mier| Wat een heerlijk weer hebben wij de laatste dagen gehad, met donderdag de absolute topper. Hier kunnen wij met zijn allen vast wel aan wennen. De dagen worden langer en de kinderen gaan al een tijdje niet meer in het donker naar school.

Daar zitten wij dan op de bank het nieuws en het weer op tv te kijken, maar wat hoort mij oor daar? Lenteweer, zei hij net echt “lenteweer”. Mijn ogen worden groter en groter van blijdschap en een bijzonder blij gevoel bekruipt mij. Eindelijk komt de lente steeds iets dichterbij.

Dinsdag was ik een dagje vrij van het werk. De gordijnen gingen standaard om zwart over zes s’morgens open, daar zag ik de eerste glimp van een prachtige blauwe lucht. Ik veerde uit bed en op de één of andere manier gaat alles sneller en makkelijker als het lekker weer is. Iem wordt om zeven uur ook wakker, ook zij is lekker vlot. Springt om kwart over acht op haar fiets en gaat richting school.

Onverwachts is mijn moeder ook vrij van haar werk. Samen besluiten we om heerlijk “de bloemetjes buiten te zetten” letterlijk buiten te zetten. Een paar dorpen verderop zit een super leuk tuin centrum, we besluiten om daar heen te gaan.

Het feest is weer compleet

Éénmaal op de oprit bij mijn ouders, toeter ik een keer en daar zit moeders al naast mij. Eerder die ochtend had zij contact met Nad gehad, zij gaat ook mee. Altijd gezellig, hoe meer zielen hoe meer vreugd en het feest is weer compleet.

Daar aangekomen, duurt het niet lang en Nad is er ook al. We lopen naar binnen en de geur van alle mooie bloemen en planten komt ons alweer tegemoet.

De mooiste planten voor binnen en buiten staan daar in al hun glorie al op ons te wachten. Van dit mooie weer krijg ik altijd de kriebels en dan bedoel ik de juiste kriebels. Ik kan niet kiezen uit al het moois, uiteindelijk besluit ik om voor binnen wat nieuwe plante te kopen. Buiten moet nog heel even wachten.

Die middag besluit ik om de tuin te onderheven aan een snoeibeurt, alles knapt er meteen weer van op.

Op 21 maart begint officieel de lente, zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat dan eindelijk de klok weer een uur vooruit. Ik kan nu al niet meer wachten.

Helaas wordt het morgen alweer minder mooi weer en komt de regen langzaam onze kant op, we zouden er al bijna aan wennen. Die heerlijke dagen.

Maar eerlijk is eerlijk:

If we had no winter the spring would not be so pleasant

1723070358284215130816

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *