Bezoek consultatiebureau, leugentjes!

pexels-photo-86161

Ene oor in..

|NAD| Alle ouders kennen het wel, de verplichte bezoekjes aan het consultatiebureau. Eigenlijk is het helemaal niet verplicht, maar als je niet gaat heb je volgens mij meteen een streepje achter je naam staan. En bij de bezoekjes aan het consultatiebureau ben ik altijd blij dat mijn kindjes ‘heel gemiddeld’ zijn en precies in het midden van die bekende groeicurve zitten. Moet je daar blij mee zijn? In het geval van consultatiebureau ben ik daar blij mee ja. Dat scheelt een hoop gezeur waar ik niet op zit te wachten.

Ik lieg altijd wel een keertje bij mijn bezoekjes. Zo heb ik 1 keer een fout gemaakt door te zeggen dat Benjamin nog melk krijgt voordat hij gaat slapen. Hij was toen nog geen jaar oud. Dat melk drinken was altijd onderdeel van zijn avondritueel. Hij sliep pas net door (ein-de-lijk!). Als onzekere moeder dacht ik toen echt ”als ik dat nu anders doe, dan slaapt hij nooit meer door of hij valt niet in slaap!”. Hoe dan ook, ik kreeg het belerende vingertje toegewezen, alsof ik mijn kind wat had aangedaan, want zijn tandjes zouden werkelijk weg gaan rotten. Sindsdien krijgt hij natuurlijk niet meer die melk voor het slapen gaan *kuch*.

Ook heb ik mezelf alweer op een leugentje betrapt bij Norah. Toen ze 8 weken oud was werd ik overrompeld met de vraag ”Ze tilt haar hoofdje toch al wel zelf op als ze op haar buikje ligt?”. De vraag werd zo gesteld dat als ik nee had gezegd, ze niet dat ‘gemiddelde’ kind meer zou zijn en ik dat beruchte streepje achter mijn naam zou krijgen.
”Ja hoor!” floepte ik eruit. Terwijl ik dacht ”op haar buik liggen? Dat doen we bijna nooit, want ze vindt het vreselijk!”. Thuis aangekomen voelde ik meteen dat schuldgevoel opkomen, want ik had haar immers nog vrij weinig die bekende ‘tummy time’ gegeven. En haar hoofdje optillen? Dat deed ze nog helemaal niet!

Onzeker belde ik Anouhk op. En die begon me nogal hard uit te lachen. ”Laat je niet gek maken, ik ga het nu Googlen!”. Uiteraard kwam er tevoorschijn op het scherm dat het nog helemaal niet noodzakelijk is dat baby’s dat moeten kunnen op die leeftijd. Fiewww… Dus ze is nog steeds een ‘gemiddeld’ kind! 😉

Heb jij wel eens een leugentje verteld op het consultatiebureau om gezeur te voorkomen?

977761888593515130816 (1)

 

Misschien vind je dit ook leuk?

4 comments

  1. Die fles krijgt L nog steeds, maar dat vertel ik ook niet haha. Al was ik vorige week weer heel eerlijk over het buikslapen van B. Grappig genoeg dacht ik toen ook meteen; dat zal wel een streepje achter mijn naam worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *