5 redenen waarom een e-bike fantastisch is!

IMG_8212 (1)

Vroemmmm!

|Nad| Fietsen is nou niet bepaald mijn hobby, maar onze kinderen willen bijna niet anders, sinds ze de smaak te pakken hebben gekregen bij opa en oma. De Hollandse opa en oma welteverstaan, want mijn moeder zie je niet snel op een fiets. Het zit nou eenmaal niet zo in die Afrikaanse genen 😉

Maar zodra het woord fiets bij ons thuis valt, dan gaan er vier ogen schitteren en dan moeten wij er maar aan geloven. Alleen fietsen met een kind voorop en een kind achterop, pffff! Met het zweet op mijn rug tegen de wind in… Iets met alles voor je kind he 😉
Man o man… Ik vind het best zwaar! En dan heb ik het niet over de ritjes naar de stad of naar de supermarkt. Nee, de gezellige fietstochtjes met de kids van zo’n 15 km.

Flirten..

Al eens eerder was ik met het idee aan het flirten om een e-bike aan te schaffen. Echter, kreeg ik vaak van vrienden, collega’s en familieleden de woorden ‘bejaard’ en ‘lui’ in mijn schoot geworpen. Nou eerlijk is eerlijk… Ik word liever niet moe van inspanning, maar deze woorden weerhielden mij er toch een beetje van.

Tot ik dacht: I DON’T GIVE A SH%#&*T! Ik doe gewoon wat ik zelf wil. En ik kan je verzekeren, het is mijn beste beslissing van het jaar geworden. Maar echt! En wel hierom:

1. Altijd wind mee! Ik zat vaak mokkend op de fiets bij tegenwind. Echt keihard balen. En maar trappen en maar trappen. Die dagen zijn voorbij, yay!
2. Besparen. Oke, het is even een aanschaf, maar ik pak nu veel sneller de fiets even. Het scheelt parkeerkosten en benzine. Dan kom ik gelijk bij punt drie…
3. Milieu! Oke… ik ben eerlijk, voor mij was dit niet direct de belangrijkste reden, maar het is mooi meegenomen.
4. Beweging. Naja, ik weet dat het niet direct de grootste workout is, maar je bent toch in beweging! Beter dan de auto pakken dus..
5. Goed voor body en mind… Ja, lekker zweverig! Maar ik vind het echt heerlijk om met de kindjes te fietsen door de weilanden en te kijken naar vogels en andere diertjes. Zennn…

Nog meer overtuiging nodig?

Ben je nog niet overtuigd? Zelfs mijn man, de aller grootste anti e-bike dude is om! Na een fietstochtje waarbij hij op een ‘gewone’ fiets zat en ik op mijn e-bike, vroeg ik hem of hij de laatste paar kilometer even wilde testen. Toen we thuis kwamen kreeg ik ineens onverwachts de opmerking ‘Ik wil er ook ÊÊn!’. Dezelfde dag hebben we voor hem ook een e-bike gekocht. Dus nu kunnen we heerlijke fietstochten maken met de kindjes, zin in!

Eerst was ik er totaal niet mee bezig. Maar nu ik zelf op een e-bike fiets, valt het me op dat er heel veel mensen zijn die elektrisch fietsen. En dat zijn echt niet allemaal bejaarde mensen. Dat maakt mij stiekem ook wel een beetje blij…

En ja, ik weet dat een beetje beweging geen kwaad kan, maar dat zoek ik liever in andere dingen. Dus voor nu… Ik adviseer iedereen een e-bike aan te schaffen. I love it!

977761888593515130816 (1)

Misschien vind je dit ook leuk?

3 comments

 1. Ik heb d’r ook eentje, heerlijk, nu vind ik fietsen leuk!
  De eerste 3000 km staan op de teller, dat heb ik toch maar mooi bespaart hihi
  Ook op de fiets naar het werk in Leeuwarden vind ik fantastisch nu helemaal met het nieuwe fietspad!
  Wie weet hebben we als je in Stiens een ebike date naar het werk in Leeuwarden.
  Lekker genieten Nadja van het inhalen van de pubers, ik kan het niet laten dan even extra ‘gas’ te geven.

  1. Wow, al 3000km! Volgens mij zit je daar ook al snel op, zo fijn is het 😉 Als ik in Stiens woon, kunnen we samen al die pubers in gaan halen, haha!

 2. Dankzij jou heb ik ook afgelopen week een e-bike gekocht. Ik was nooit een fietsster maar ik ben nu helemaal om! ?‍♀ī¸

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *